Πολιτική

Η μάχη των συγκεντρώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η ομιλία Ανδρουλάκη σήμερα, στον Λευκό Πύργο του Κασσελάκη.

Η κίνηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει απόψε σε ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για την περιουσιακή του κατάσταση, καθώς δεν έχει αντίστοιχο προηγούμενο, αιφνιδίασε πολλά στελέχη του κόμματος, αρκετά εκ των οποίων δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την μετάθεση της συζήτησης στα περιουσιακά στοιχεία του κ. Κασσελάκη, πριν την εκπνοή του προεκλογικού αγώνα.

Στη διάρκεια, μάλιστα, της αποψινής ομιλίας του στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον …Νίκο Ανδρουλάκη. Και αυτό, γιατί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πραγματοποιεί απόψε ομιλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Λευκό Πύργο, όπου θα στηθεί εκ νέου το προεκλογικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η δεύτερη άνοδος του κ. Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη σε δέκα μέρες κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται, καθώς τα αποτελέσματα της προηγούμενης ανοιχτής συγκέντρωσης έφεραν νευρικότητα στην Κουμουνδούρου. Η χαμηλή προσέλευση ψηφοφόρων και φίλων ανακίνησε την εσωκομματική συζήτηση περί «λευκής απεργίας» των τοπικών βουλευτών, επιχείρημα που επικαλούνται, κατά πληροφορίες, και ορισμένοι εκ των Κασσελίστας, με βλέψεις να μετακομίσουν και στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατάφερε και πήρε 3 έδρες στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Τα φίλια πυρά φέρονται να απευθύνονται σε βουλευτές, όπως οι Σωκράτης Φάμελλος, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, οι οποίοι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προσκαλούσαν συστηματικά τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συγκέντρωση, ενώ το θέμα έλαβε και εσωκομματικές διαστάσεις, σε επίπεδο Νομαρχιακής οργάνωσης. Με αυτά τα δεδομένα, τις τελευταίες ημέρες η Κουμουνδούρου προχώρησε σε εκτενή κινητοποίηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να κερδίσει την «μάχη της εικόνας» έναντι της Χαριλάου Τρικούπη.

Χλωμή η διακαναλική

Μετά την συμπρωτεύουσα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα περιοδεύσει αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης, την Πέμπτη στην Αθήνα και την Παρασκευή στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας τις ομιλίες του και μαζί και την προεκλογική του καμπάνια. Από αυτή, όπως φαίνεται, θα απουσιάσει η διακαναλική συνέντευξη Τύπου στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες, όπου θα δινόταν η ευκαιρία υποβολής ερωτημάτων αναφορικά με την προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αντίθετα, η Κουμουνδούρου φέρεται να προσανατολίζεται σε μια εκδήλωση διαδραστικού χαρακτήρα ή ακόμη στη λύση της μετάδοσης κάποιας εκ των τελευταίων ομιλιών του κ. Κασσελάκη, σε πανελλήνια κλίμακα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο