Πολιτική

mAiGreece: Έτοιμος ο νέος ψηφιακός βοηθός τουρισμού – Πληροφορίες σε 31 γλώσσες

mAiGreece: Έτοιμος ο νέος ψηφιακός βοηθός τουρισμού – Πληροφορίες σε 31 γλώσσες

Πηγή Φωτογραφίας: [369971] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ "mAiGreece" (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ένα πολύτιμο εργαλείο για τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας

Από τις 10 Ιουνίου θα τεθεί στη διάθεση των ξένων επισκεπτών της χώρας η νέα ψηφιακή εφαρμογή mAiGreece που θα λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός ταξιδιού.

Παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα από την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη  και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η εφαρμογή mAiGreece βασίζεται στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, παρέχοντας στον χρήστη χρήσιμες πληροφορίες, αρχικά σε  31 γλώσσες.

Γραπτά ή φωνητικά ερωτήματα

Οι επισκέπτες θα μπορούν να «συνομιλήσουν» με το mAiGreece με την υποβολή ερωτημάτων στη γλώσσα τους γραπτά ή φωνητικά. Με τη χρήση τεχνολογίας γεω-εντοπισμού (GPS) το mAiGreece θα παρέχει πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται οι επισκέπτες.

Κατά την παρουσίαση της εφαρμογής η κα. Κεφαλογιάννη είπε πως πρόκειται για ένα εργαλείο που μεταξύ άλλων θα βοηθήσει τον επισκέπτη να αισθανθεί περισσότερη ασφάλεια στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε ότι η νέα ψηφιακή εφαρμογή θα είναι εκεί στην δύσκολη στιγμή.

Ως παράδειγμα αναφέρθηκε ότι θα δίνει απαντήσεις για το τι θα κάνει  ένας επισκέπτης αν χάσει το διαβατήριο του ή το πορτοφόλι του.

Πηγή: naftemporiki.gr//Τέτη Ηγουμενίδη
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments