Πολιτική

Μητσοτάκης: Τις νίκες μας τις έδωσε και το Κέντρο

Μητσοτάκης: Τις νίκες μας τις έδωσε και το Κέντρο

Πηγή Φωτογραφίας: [369714] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ OPEN "ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ" (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Τις εκλογικές νίκες δεν μας τις έδωσαν μόνο οι πολίτες που παραδοσιακά υποστηρίζουν τη Ν.Δ., αλλά και οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ότι βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε κεντρώο χώρο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συνέντευξη εφ’ολης της ύλης στην «Καθημερινή» έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τονίζει πως το πολιτικό Κέντρο έδωσε τις μεγάλες νίκες στη ΝΔ, ξεκαθαρίζει πως δεν σκοπεύει να πάει στην Κομισιόν, μιλά για την ακρίβεια και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Το «όχι» στην Κομισιόν «Όχι» θα απαντήσει ο πρωθυπουργός σε περίπτωση που του προταθεί η θέση του προέδρου της Κομισιόν. «Θα πω “όχι” ακόμη κι αν μου προταθεί», τονίζει ακόμη και αν δεν «περπατήσει» η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι πολιτικοί, αλλά πιστεύω ότι έχω χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που δε μου επιτρέπει να αποδεχθώ μια θέση πέρα από αυτή που ο λαός με έταξε».

Η επιστολή στην ΕΕ για την ακρίβεια Για το ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί τα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο λόγο για τον οποίο έστειλε τη δεδομένη στιγμή την επιστολή στην ΕΕ και όχι νωρίτερα, σημειώνοντας ότι: «Όπως εξήγησα και στη Βουλή, τώρα φάνηκε τόσο εμφατικά η συμμετοχή των αθέμιτων πρακτικών κάποιων πολυεθνικών στον ευρωπαϊκό πληθωρισμό. Τώρα αναδείχθηκε το πρόβλημα σε Ολλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Δανία. Κυρίως όμως, τώρα διαμορφώνεται η ατζέντα της επόμενης πενταετίας της Ένωσης. Τώρα, συνεπώς, πρέπει να καταγραφεί και ως προτεραιότητά της. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγινε αμέσως δεκτή από την Επιτροπή, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις Ντράγκι και Λέτα για την Ενιαία Αγορά».

Τις νίκες μας τις έδωσε και το Κέντρο «Τις εκλογικές νίκες δεν μας τις έδωσαν μόνο οι πολίτες που παραδοσιακά υποστηρίζουν τη Ν.Δ., αλλά και οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ότι βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε κεντρώο χώρο», τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «υπηρετούμε με συνέπεια τις ανάγκες και αυτών των πολιτών και γι’ αυτό θεωρώ πολύ δύσκολο η Ν.Δ. να μην είναι πρώτη δύναμη στον χώρο του πολιτικού κέντρου. Το Κέντρο δεν είναι επικοινωνία. Είναι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές που υλοποιούμε».

Τι δεν θα αλλάξει στο Σύνταγμα Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το άρθρο 3 όπου η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει το 2025, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα ζητήματα Κράτους – Εκκλησίας μπορούμε να τα συζητήσουμε, αλλά δεν εντάσσω το άρθρο 3 στην ομάδα των θεμάτων αυτών».

Η Δικαιοσύνη κινείται πολύ γρήγορα για την τραγωδία στα Τέμπη «Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι η μόνη η οποία μπορεί ν’ αναδείξει την αλήθεια σε τέτοιες υποθέσεις», υπογραμμίζει ο Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Μακριά από κόμματα ή άλλες σκοπιμότητες. Μπορώ, μάλιστα, να πω ότι κινείται πολύ γρήγορα αν αναλογιστούμε ότι η σχετική διαδικασία για το Μάτι ξεπέρασε τα έξι χρόνια. Καθώς, λοιπόν, ο σχετικός διάλογος έχει εξαντληθεί, το μόνο που θα επαναλάμβανα είναι να σταθούμε ψύχραιμα, υπεύθυνα και σε απόσταση από ιστορίες συνωμοσίας, περιμένοντας την κρίση της Δικαιοσύνης και μόνο», προσέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments