Πολιτική

Νέα Αριστερά: Διμέτωπος απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Νέα Αριστερά: Διμέτωπος απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [367977] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αγώνα επιβίωσης κάνει η Νέα Αριστερά, η οποία πραγματοποιεί απόψε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της.

Μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές η Νέα Αριστερά επιχειρεί να ισορροπήσει στη λεπτή γραμμή ανάμεσα, από τη μια μεριά, στην ανάδειξη της αυτόνομης πορείας του κόμματος και από την άλλη, στη σημασία να δημιουργηθεί ξανά κυβερνητική προοπτική για τις προτάσεις της Αριστεράς, κάτι το οποίο μπορεί να έρθει μόνο με μια διαδικασία συνεργασιών.

Η Νέα Αριστερά προσπαθεί να ενεργοποιήσει τη βάση της και να αυξήσει την πολιτική της ορατότητα, στην οποία εξακολουθεί να υστερεί. Η κινητοποίηση μελών και φίλων του κόμματος φαίνεται να είναι αρκετά υψηλή, όπως φαίνεται από την πυκνότητα εκλογικών κέντρων, μοιρασμάτων υλικού και θεματικών εκδηλώσεων. Επιπλέον, προσπαθεί να προβάλλει τη στήριξη από πρώην κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά στελέχη, που επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος να συσπειρώσει τον παραδοσιακό κόσμο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια της ηγεσίας της Νέας Αριστεράς να επικεντρωθεί στη σημασία των συνεργασιών με τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, απορρίπτοντας τις φήμες για υπόγειες συνεννοήσεις με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και διατηρώντας την αυτόνομη και αριστερή ταυτότητα του κόμματος. Ο Αλέξης Χαρίτσης απάντησε: “Εμείς γεννηθήκαμε μέσα στην Αριστερά. Η Αριστερά για εμάς δεν είναι μια ευκαιρία. Είναι ένας τρόπος ζωής. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, να υπάρχουμε και να ασκούμε πολιτική με βάση τις αρχές της Αριστεράς. Τελεία”. Ωστόσο, πρόσθεσε: “Φυσικά, μας ενδιαφέρει πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα και επιθυμούμε να απορριφθεί και να πέσει η δεξιά κυβέρνηση. Και γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντική η λογική των συνεργασιών και των συμπράξεων. (…) Θέλουμε, λοιπόν, να ενισχυθεί και να επικρατήσει η παρουσία της Νέας Αριστεράς, ώστε να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο από την αριστερή σκοπιά στις μελλοντικές εξελίξεις”.

Ο Αλέξης Χαρίτσης εκφράζει σοβαρές κριτικές για τις ηγεσίες των τριών κορυφαίων κομμάτων. Υποστηρίζει ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μέρος του προβλήματος και δεν είναι ικανές να παράσχουν μια αποτελεσματική απάντηση στην κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς. Επιπλέον, αμφισβητεί την αξιοπιστία του κ. Κασσελάκη και του κ. Ανδρουλάκη, καθώς θεωρεί ότι οι προτάσεις τους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Συνοψίζοντας, ο Χαρίτσης πιστεύει ότι η λύση βρίσκεται σε μια σοβαρή προγραμματική πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης επικεντρώθηκε κυρίως στην κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικότερα στην οικονομική πολιτική και τον τρόπο αντιμετώπισης της ακρίβειας. Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επέλεξαν εσκεμμένα να εκμεταλλευτούν την κρίση του πληθωρισμού και να την ενθαρρύνουν. Αυτό έχει δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι οι οικονομικές ανάγκες. Ο δεύτερος, που είναι πιο σημαντικός πολιτικά, είναι ότι θεωρεί τον πληθωρισμό ως έναν μηχανισμό που αντιστρέφει την κατανομή των εισοδημάτων από τους φτωχούς προς τους πλούσιους. Αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εκμεταλλεύεται τις κρίσεις για να μεταφέρει πλούτο από τους πολλούς στους λίγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments