Οδηγός

Επίδομα μητρότητας: “Πέφτουν” οι υπογραφές άμεσα για νέα απόφαση – Ποιες περιπτώσεις αφορά

Επίδομα μητρότητας: “Πέφτουν” οι υπογραφές άμεσα  για νέα απόφαση – Ποιες περιπτώσεις αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: freepik//Τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα υπουργική απόφαση για το επίδομα μητρότητας, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης.

Τι απάντησε ο Νίκος Μηλαπίδης για το επίδομα μητρότητας στις αναπληρώτριες καθηγήτριες

Τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα υπουργική απόφαση για το επίδομα μητρότητας, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Μηλαπίδης.

Πρόκειται για απόφαση η οποία θα αφορά μισθωτές μητέρες οι οποίες είναι εκτός ΕΦΚΑ, επεσήμανε μιλώντας στο talk radio 98.9.

«Η υπουργική απόφαση είναι στον υφυπουργό Οικονομικών Θάνο Πετραλιά. Τις επόμενες 4-5 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί», εκτίμησε ο Νίκος Μηλαπίδης, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ρυθμιστεί το θέμα των μισθωτών μητέρων εκτός ΕΦΚΑ- δημοσιογράφοι, εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες- οι οποίες περιμένουν να πάρουν το 9μηνο αναδρομικά.

Το επίδομα μητρότητας σε αναπληρώτριες καθηγήτριες

Ερωτηθείς για το επίδομα μητρότητας στις αναπληρώτριες καθηγήτριες, ο κ. Μηλαπίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει μία «ασυμμετρία» και εξήγησε ότι οι υπουργικές αποφάσεις που βγάζει το υπουργείο Εργασίας καλύπτουν τον ιδιωτικό και όχι τον δημόσιο τομέα.

Οι αρμόδιοι υπουργοί, Δόμνα Μιχαηλίδου και Κυριάκος Πιερρακάκης «θέλουν να το ρυθμίσουν» αυτό το ζήτημα. «Με το νέο έτος θα έχουμε μια ρύθμιση που σε ένα βαθμό θα μπορεί να καλύψει τις αναπληρώτριες καθηγήτριες», συμπλήρωσε, ωστόσο δεν θέλησε να διευκρινίσει αν αναφέρεται στο νέο σχολικό έτος ή τις αρχές του 2025.

Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας, εκτίμησε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσει εκ νέου μετά τα τεχνικά προβλήματα που υπήρξαν και θα γίνει επεξεργασία όλων των αιτήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments