Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν γλυτώνει την ποινική δίωξη ο Κασσελάκης [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν γλυτώνει την ποινική δίωξη ο Κασσελάκης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έχω ελεγχθεί και έχω κριθεί ακέραιος από επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι είναι απίθανο να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στον Στέφανο Κασσελάκη, διατύπωσε, πριν από λίγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία παρουσίαση πόθεν έσχες από τον Κασσελάκη. Έχουμε ένα excel, το οποίο δεν είναι σε καμιά περίπτωση πόθεν έσχες. Δεν πληροί τις προδιαγραφές του πόθεν έσχες. Για παράδειγμα, πώς αποκτήθηκε το σπίτι στα Χάμπτονς; Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ελέγχονται εξοχνυχιστικά από τις δημόσιες αρχές. Κατά δήλωσή του, ο Κασσελάκης έχει παραβιάσει το νόμο του Τσίπρα περί περιουσίας στην αλλοδαπή. Ο Τσίπρας έκανε έναν πολύ δρακόντειο νόμο, ο οποίος λέει πως ένας πολιτικός δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αλλοδαπή εταιρεία του εξωτερικού. Είχα πει από την αρχή ότι αυτός ο νόμος είναι λάθος. Όταν ήρθαμε στην εξουσία, δεν αλλάξαμε το νόμο, αλλά ο νόμος είναι του Τσίπρα και είναι ακόμα σε ισχύ. Αυτό που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης δεν είναι αυτό που παρουσίασε στην ελληνική κοινωνία όταν αυτοσυστήθηκε. Ο κ. Κασσελάκης είπε πως είναι ένας πάρα πολύ πλούσιος άνθρωπος και δεν έχω ανάγκη από δουλειά. Μπαίνω σαν πλούσιος στην πολιτική. Αυτό ήταν το αφήγημα του κ. Κασσελάκη. Αυτή η εικόνα δεν ταυτίζεται και δεν συνάδει με αυτά που παρουσίασε χθες. Με βάση όσα παρουσίασε χθες, ο Κασσελάκης έχει 1,2 εκ. ευρώ μετρητά, δυο αυτοκίνητα ακριβά και δυο πολύ ακριβά σπίτια.

Ερωτηθείς για το το εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος του Κασσελάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε με νόημα πως «ως προς την επιχείρηση στην αλλοδαπή, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του κ. Κασσελάκη, ο οποίος θα πρέπει να απολογηθεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται σε αυτήν την περίπτωση».

Μιλώντας για το εάν αυτή η ιστορία μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του ιδίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «ως προς το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, το 2016 ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι. Ακολούθησε ο έλεγχος του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού επί τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από τρία χρόνια ελέγχου, με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, κρίθηκε πως το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι εντάξει και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Λέτε ότι ο κ. Τσίπρας να είχε κάποιο λόγο να προφυλάξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν καταλαβαίνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ πως, λέγοντας αυτά τα πράγματα σήμερα, προσβάλλουν τον πρώην αρχηγό τους; Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «μαύρα λεφτά» στον Κ. Μητσοτάκη αλλά αρχειοθέτησε την υπόθεση. Είναι λογικό αυτό το επιχείρημα;».

Σύμφωνα με τον Άδωνι, «ως προς το αίτημα του κ. Κασσελάκη, είναι ένα ψευδές αίτημα. Κατά τη γνώμη μου, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να κάνει τίποτα. Εμείς, οι παλιοί πολιτικοί έχουμε καταθέσει πόθεν έσχες και έχουμε ελεγχθεί πολλές φορές. Εμένα με αποκαλεί αδιευκρίνιστο ο Κασσελάκης. Η επιτροπή επί ΣΥΡΙΖΑ με έλεγχε και με βρήκε άριστο. Με έλεγχε η κ. Τουλουπάκη και δεν βρέθηκε τίποτα σε βάρος μου. Ο λόγος που πιέζαμε για το πόθεν έσχες του Κασσελάκη είναι γιατί ο Κασσελάκης στην πραγματικότητα αξιοποίησε ένα κενό της νομοθεσίας. Όταν ο νομοθέτης έφτιαξε τον νόμο πόθεν έσχες, κανένας δεν είχε σκεφθεί την πιθανότητα να γίνει πολιτικός αρχηγός κάποιος που δεν ήταν βουλευτής. Δεν υπήρχε αυτή η πιθανότητα του τουρίστα που γίνεται πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό δεν το φανταζόταν ο νομοθέτης.

Ως προς τον Γκρίνμπεργκ, τον σύμβουλο που αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Αυγής, τα έξοδα όλων των κομμάτων ελέγχονται από την αρμόδια πολυκομματική επιτροπή που ελέγχει τα έξοδα όλων των πολιτικών κομμάτων», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments