Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ραντεβού από το σπίτι για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Ραντεβού από το σπίτι για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Τη δυνατότητα για ραντεβού από το σπίτι για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε δημόσια δομή υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν ιδιωτικοποιούμε αλλά απεναντίας, θωρακίζουμε το ΕΣΥ

Τη δυνατότητα για ραντεβού από το σπίτι για δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε δημόσια δομή υπογράμμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο αναλυτικά, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio και τον δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε αν επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και απάντησε ξεκάθαρα πως «δεν επιχειρείται η ιδιωτικοποίση του ΕΣΥ. Αυτό είναι τελείως λάθος. Κάνουμε χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ. Προχωράμε με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως είναι η τάση σε όλο τον δυτικό κόσμο, σε όλη την Ε.Ε».

«Για τις εξετάσεις», συμπλήρωσε  ο Άδωνις Γεωργιάδης, «αυτές κοστίζουν ακριβότερα σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Όμως, μπορούμε να μπούμε με τους κωδικούς μας Taxis στο Gov.gr και να πάμε στη στήλη e-rantevou και να κλείσουμε ραντεβού σε δημόσια δομή το αργότερο μέσα σε 48 ώρες, για να γίνουν όποιες διαγνωστικές εξετάσεις θέλουμε σε δημόσια δομή, χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε ούτε ένα ευρώ».

Μείωση του χρόνου αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία με τη χρήση του Α.Ι.

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε, λέγοντας πως «η Πορτογαλία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και με ελαφρώς καλύτερη οικονομία από τη δική μας. Ο υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας θεωρεί πολύ μεγάλη την αναμονή για 266.000 χειρουργεία. Στην Ελλάδα έχουμε 100.000 αναμονές για χειρουργεία. Άρα, δεν υπάρχει εθνικό σύστημα χωρίς προβλήματα.

«Επιπλέον», τόνισε ο υπουργός Υγείας, «θέλουμε και πρέπει να βρούμε τρόπο να μειώσουμε τις αναμονές στα δημόσια νοσοκομεία. Όταν στην εφημερία του Γεννηματά ή του Αττικόν πάνε ταυτόχρονα 1000 άνθρωποι, θα υπάρχουν πολύωρες αναμονές ό,τι και να κάνουν οι γιατροί. Με το ΑΙ σκεφτόμαστε να επιταχύνουμε και να μειώσουμε το χρόνο αναμονής. Και όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, φέτος διενεργούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα προσλήψεων ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ. Φέτος, έχουμε προκηρύξει 6500 θέσεις».

Ακόμη, ο  Άδωνις πρόσθεσε πως «για τα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, δεν είναι ο υπουργός Υγείας που αποφασίζει αλλά ο υπουργός Οικονομίας. Είμαι υπέρ του να αναγνωριστούν βαρέα και ανθυγιεινά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ως υπουργός Υγείας το έχω εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομίας. Αυτή η απόφαση λαμβάνεται από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας. Τα βαρέα και ανθυγιεινά σημαίνουν πως κάποιος παίρνει σύνταξη γρηγορότερα. Άρα πρέπει να αντέχει το ασφαλιστικό μας σύστημα. Πριν από δέκα χρόνια, η Ελλάδα παραλίγο να χρεωκοπήσει λόγω του ασφαλιστικού συστήματος. Όλοι οι εχέφρονες άνθρωποι συμφωνούμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να πάρουμε ανεύθυνες αποφάσεις για το ασφαλιστικό μας σύστημα».

Απάτη τα όσα έλεγε ο Κασσελάκης για τον εαυτό του

Επίσης, κληθείς να τοποθετηθεί για τη χθεσινή παρουσίαση του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις απάντησε πως «ο κ. Κασσελάκης με βάση όσα είπε χθες έχει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Είναι ένας ευκατάστατος άνθρωπος, αλλά όχι και αυτό που παρουσίαζε. Άρα αυτά που έλεγε για τον εαυτό του είναι απάτη. Η ζωή που κάνει δεν δικαιολογείται με τα εισοδήματα που έχει στην πραγματικότητα. Η ζωή που κάνει ο Κασσελάκης δεν κολλάει με το πόθεν έσχες. Η εικόνα που πρόβαλε για τον εαυτό του είναι ψευδής, fake. Παρουσιάζει κάτι που δεν είναι. Τα λεφτά δεν είναι τα λεφτά που έλεγε ότι έχει στην ελληνική κοινωνία.  Ο Κασσελάκης αποδεικνύεται ότι δεν είναι αυτός που έλεγε. Και αυτό είναι μια πολιτική απάτη. Έγινε ρεζίλι χθες βράδυ. Και έχασε την ψυχραιμία του, αφού αυτό που αξιώνει για τον Τάιλερ δεν το αναγνωρίζει για την Μαρέβα Μητσοτάκη. Επί ΣΥΡΙΖΑ, διετάχθη έλεγχος πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά από τρία χρόνια, η επιτροπή έκρινε πως ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Μαρέβα Γκαρμπόφσκι δεν έκρυψε κάτι από τα εισοδήματά του», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments