Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο 0,33% η συμμετοχή στην απεργία

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο 0,33% η συμμετοχή στην απεργία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Άδωνις Γεωργιάδης: Κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε

Καυστικός ήταν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τους απεργούς συνδικαλιστές στον χώρο της Υγείας επισημαίνοντας σε ανάρτησή του πως «μόλις έλαβα τα αναλυτικά στοιχεία της συμμετοχής στην χθεσινή τους λοιπόν πολυδιαφημισμένη κινητοποίηση: 0,33% ποσοστό συμμετοχής…..άνθρακες ο θησαυρός κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε την λειτουργία του, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε».

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα κάλεσε σε διάλογο όλες τις πλευρές. «Εγώ πάντως πριν την έκδοση των εφαρμοστικών των νόμων μας ΚΥΑ θα τους καλέσω όλους σε καλόπιστο διάλογο αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς πράγμα που δεν επιθυμούμε….0,33% ποσοστό συμμετοχής….», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Το είχα επισημάνει και ως Υπουργός Εργασίας, το συναντώ και ως Υπουργός Υγείας. Οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από πολλά έτη που λένε «όχι σε όλα» απλά δεν εκπροσωπούν σχεδόν κανέναν. Χθες οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ (οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις τον ιατρών του ΕΣΥ) είχαν προκηρύξει στάση εργασίας.

Αφορμή είχε σταθεί η κρίση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κρίση που είχε ήδη λυθεί πριν την κινητοποίηση τους, όμως αυτοί έκριναν σκόπιμο να προχωρήσουν για να δείξουν την δυσαρέσκεια του χώρου της Υγείας κατά της Κυβερνήσεως και ειδικά κατά εμού.

Μόλις έλαβα τα αναλυτικά στοιχεία της συμμετοχής στην χθεσινή τους λοιπόν πολυδιαφημισμένη κινητοποίηση: 0,33% ποσοστό συμμετοχής…..άνθρακες ο θησαυρός κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε την λειτουργία του, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε, βασικά εάν δεν υπήρχε το σημερινό πρωτοσέλιδο της @DimokratiaGr που κάνει φιλότιμες ομολογώ προσπάθειες να δείξει ότι ο κόσμος της Υγείας «βράζει», δεν θα θυμόταν κανένας καν ότι είχε υπάρξει τέτοια γενική στάση εργασίας χθες….θα συμβούλευα όλες αυτές τις οργανώσεις να προβληματιστούν σοβαρά πώς γίνεται όλα στην Υγεία να «πηγαίνουν τόσο χάλια» και όμως κανείς από τα μέλη τους να μήν τους ακολουθεί.

Μετά τις Ευρωεκλογές που το πολιτικό θερμόμετρο θα έχει πέσει, ελπίζω να καταλάβουν όλοι ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε διάλογο χωρίς τις γνωστές ετικέτες και ναι εγώ ψηφίζω εδώ και 4 μήνες τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ εδώ και 40 χρόνια και απ´ότι φαίνεται από το 0,33% της συμμετοχής στην κινητοποίηση τους, μάλλον οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται περισσότερο από τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους ότι έχει έρθει πράγματι η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούμε.

Εγώ πάντως πριν την έκδοση των εφαρμοστικών των νόμων μας ΚΥΑ θα τους καλέσω όλους σε καλόπιστο διάλογο αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς πράγμα που δεν επιθυμούμε….0,33% ποσοστό συμμετοχής….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments