Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Συντριπτική αποτυχία της απεργίας στην υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης: Συντριπτική αποτυχία της απεργίας στην υγεία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο απειροελάχιστο 0,33% η συμμετοχή

Την ουσιαστικά μηδενική συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ενημερώνει πως, παρά τα περί του αντιθέτου δημοσιεύματα, η συμμετοχή κινήθηκε στο οριακό και γραφικό 0,33%.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας τονίζει πως «οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις μετά από πολλά έτη που λένε «όχι σε όλα» απλά δεν εκπροσωπούν σχεδόν κανέναν».

Σύμφωνα με τον Ά. Γεωργιάδη, «χθες οι ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ (οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις τον ιατρών του ΕΣΥ) είχαν προκηρύξει στάση εργασίας. Ωστόσο, το ποσοστό συμμετοχής στην πολυδιαφημισμένη κινητοποίηση ήταν 0,33%. Άνθρακες ο θησαυρός: Κανένα νοσοκομείο δεν σταμάτησε την λειτουργία του, κανένα χειρουργείο δεν ακυρώθηκε».

Ο υπουργός Υγείας κάνει, εντούτοις, ένα βήμα μπροστά και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας να προσέλθουν στο τραπέζι του διάλογο, σημειώνοντας πως «εγώ πάντως πριν από την έκδοση των εφαρμοστικών των νόμων μας ΚΥΑ θα τους καλέσω όλους σε καλόπιστο διάλογο αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας δυστυχώς πράγμα που δεν επιθυμούμε».

Μια χούφτα αριστερών συνδικαλιστών πίσω από την ταλαιπωρία στο Αγλαΐα Κυριακού

Υπενθυμίζεται ότι στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού είχαν σημειωθεί συνεχείς στάσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων κινήθηκαν άμεσα και τάχθηκαν εναντίον των κινητοποιήσεων. Του κρίσιμου θέματος επιλήφθηκε και η δικαιοσύνη, η οποία, μέσα από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανά της, έκρινε τη στάση εργασίας ως παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, αν και στο Αγία Σοφία οι απεργοί συμμορφώθηκαν με τη δικαστική απόφαση και την κείμενη νομοθεσία, στο Αγλαΐα Κυριακού η ΟΕΝΓΕ πρωτοστάτησε στη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Πρόκειται για μια συνδικαλιστική οργάνωση, η οποία ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από αριστερούς και κομμουνιστές, αφού τα οκτώ από τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ είναι οργανωμένα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε έγκαιρα και καίρια επισημάνει πως «στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού μια μειοψηφία σκληρών και αμετανόητων αριστερών χρησιμοποιούν ακόμη και τα χειρουργεία εν όψει ευρωεκλογών. Είναι μια χυδαία συμπεριφορά. Είναι η πιο χυδαία συμπεριφορά, που έχω αντιμετωπίσει στην πολιτική μου διαδρομή. Μάλιστα, μια αναισθησιολόγος είχε ταχθεί υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Για τη γιατρό, ο Κουφοντίνας είναι αγωνιστής, και όχι τρομοκράτης. Το δήλωσε ξεκάθαρα η ίδια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό», είχε υπογραμμίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments