Πολιτική

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

Άγρια κόντρα κυβέρνησης – Κασσελάκη για το πόθεν έσχες

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα μετά τη λήξη της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, σχολίασαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε παραδοχή ποινικών αδικημάτων

Σε μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται η δήλωση “πόθεν έσχες” του Στέφανου Κασσελάκη λίγο πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου και το άνοιγμα της κάλπης την ερχόμενη Κυριακή.

Υλοποιώντας – εν μέρη σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- τη δέσμευση ότι θα δημοσιοποιήσει τη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε σε μία γιγαντοθόνη στοιχεία του “πόθεν έσχες” του, προκαλώντας νέες αντιδράσεις και ερωτήματα για τις συνέπειες των πράξεων που απορρέουν από αυτά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε την συμμετοχή του σε ποινικά αδικήματα. Υποστηρίζουν ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, λόγω της συμμετοχής του σε τρεις αλλοδαπές εταιρίες την 31η Δεκεμβρίου. Αυτό δίνει νέα διάσταση στην ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και θέτει ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω έρευνα από τις ελεγκτικές αρχές.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη ότι απέφυγε να παράσχει στοιχεία σχετικά με το έγγραφο που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να θεωρεί ότι αυτό αποτελεί δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Επιπλέον, κατηγορεί τον ότι παραβίασε τη σχετική νομοθεσία.

“Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει” ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωσή του και πρόσθεσε: “Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι έχει συμμετοχή σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι η “OSIOS LLC” με ποσό $500,000.00, η “PURA VITA Ε.Ε” με ποσό 15,000.00 € ως ετερόρρυθμος εταίρος, και η “TIPTREE MARINE” με ποσό $211,090.00. Επίσης, αναφέρεται ότι η “OSIOS LLC” δάνεισε χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για τα δώρα των Χριστουγέννων του 2023, αλλά μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024 λόγω νομικών περιορισμών.

Εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία που αποκάλυψε, ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε έναν δεύτερο πίνακα, στον οποίο προσπαθεί να συγκρίνει τα δικά του εισοδήματα του 2023 με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη του 2021. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και αυτός τα στοιχεία του για το 2023 “τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στην Μονόπολη των ακινήτων του” είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή η πρόκληση προκάλεσε την οργή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος αντέδρασε μιλώντας για ψεύδη και χυδαίες συκοφαντίες. “Όσον αφορά τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, να γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός έχει υποβάλει πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως προβλέπει ο νόμος και όχι μόνο ένα excel” είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι ο Κασσελάκης δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα με το σόου του, με το βασικό ερώτημα να είναι αν ζει πολυτελή ζωή με δάνεια ή κρύβει κάτι”. Εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία που αποκάλυψε, ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε έναν δεύτερο πίνακα, στον οποίο προσπαθεί να συγκρίνει τα δικά του εισοδήματα του 2023 με αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη του 2021. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και αυτός τα στοιχεία του για το 2023 "τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Να ξέρουμε πόσα ακίνητα ακόμη προστέθηκαν στην Μονόπολη των ακινήτων του" είπε χαρακτηριστικά. Αυτή η πρόκληση προκάλεσε την οργή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος αντέδρασε μιλώντας για ψεύδη και χυδαίες συκοφαντίες. "Όσον αφορά τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, να γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός έχει υποβάλει πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως προβλέπει ο νόμος και όχι μόνο ένα excel" είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι ο Κασσελάκης δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα με το σόου του, με το βασικό ερώτημα να είναι αν ζει πολυτελή ζωή με δάνεια ή κρύβει κάτι. "Ας απαντήσει ο ίδιος. Την επόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου, οι πολίτες θα δώσουν μια ακόμα απάντηση. Η χώρα δεν θα επιστρέψει σε εποχές που μάγοι έπαιζα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments