Διεθνή

Βρετανία: Ο Φάρατζ επέστρεψε για να… «θάψει» τους Τόρις

Βρετανία: Ο Φάρατζ επέστρεψε για να… «θάψει» τους Τόρις

Πηγή Φωτογραφίας: Rishi Sunak and Nigel Farage both made pledges on Tuesday aimed at reducing immigration levels (Photo: Adrian Dennis and Nicholls/AFP)

Ο αντιευρωπαϊστής και λαϊκιστής πολιτικός έθεσε υποψηφιότητα για θέση βουλευτή. Ορέγεται να καταβροχθίσει το Κόμμα των Συντηρητικών μετά τη σίγουρη ήττα του στις πρόωρες κάλπες της 4ης Ιουλίου

Οι Τόρις του Ρίσι Σούνακ (και πολλών άλλων αποτυχημένων και γραφικών πρωθυπουργών των τελευταίων ετών, όπως είναι ο Μπόρις Τζόνσον και η Λιζ Τρας) δεν φοβούνται μόνο την εκλογική πανωλεθρία τους από τους Εργατικούς του Κιρ Στάρμερ όπως προεξοφλούν όλα τα γκάλοπ, αλλά πλέον ζουν και τον «εφιάλτη του Νάιτζελ Φάρατζ» όπως έγραψαν πολλά διεθνή μέσα. Διότι και εκ δεξιών αναμένεται πλέον να χάσουν ψήφους στις εκλογές στις 4 Ιουλίου, αφού ο Φάρατζ ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτική έδρα στο Κάκτον του Εσεξ. Ο 60χρονος πολιτικός και εκ των «σημαιοφόρων» του Brexit επισημοποίησε την απόφασή του αφού προηγουμένως αναμόχλευσε το ενδιαφέρον των media για το άτομό του προετοιμάζοντας τους δημοσιογράφους για μία «έκτακτη ανακοίνωση». Ο Φάρατζ κινείται υπό την κομματική ομπρέλα του Reform UK, ενός ακραία αντιευρωπαϊκού (αντι-ΕΕ) σχηματισμού που ίδρυσε με άλλους το 2019, κόμμα που προσδιορίζεται στα δεξιά των Τόρις και συνδυάζει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό με τον λαϊκισμό. Μέσω αυτού ο Φάρατζ αποσκοπεί στην άλωση των Τόρις.

Ο Φάρατζ δήλωσε ότι «ηγείται πολιτικής εξέγερσης» η οποία «γυρίζει την πλάτη στο πολιτικό status quo», αφού «αυτό δεν λειτουργεί, όπως τίποτε στη χώρα πλέον». Το «πρόγραμμά του» είναι απολύτως προβλέψιμο: στρέφεται εναντίον των μεταναστευτικών ροών, καθώς «στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε κανέναν ανειδίκευτο εργάτη στη Βρετανία». Λόγω της συγκεκριμένης ρητορείας πολλοί είναι οι Τόρις που έχουν θορυβηθεί κρίνοντας ότι αυτή θα προβληθεί και τελικά θα αποβεί επιζήμια για το Κόμμα των Συντηρητικών. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, όπως μεταδόθηκε, ο Φάρατζ δήλωσε ότι οι φιλοδοξίες του φθάνουν μέχρι την ανάληψη της αρχηγίας των Τόρις! «Δεν θέλω να γίνω μέλος του Συντηρητικού Κόμματος, νομίζω ότι το καλύτερο είναι να το αναλάβω ο ίδιος» είπε σε εκπομπές του BBC και του ITV. Φυσικά για την παρούσα φάση των πολιτικών πραγμάτων στη Βρετανία ο Φάρατζ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνάψει οποιαδήποτε συμφωνία με τους Τόρις, τους οποίους κατηγορεί ότι «πρόδωσαν την παράταξη» και πρωτίστως τον ίδιο προσωπικά. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Ο Φάρατζ ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του την Τρίτη 4 Ιουνίου μιλώντας σε συγκέντρωση εκατοντάδων φίλων του στην περιοχή Κλάκτον ον Σι της εκλογικής περιφερείας του. Στους υποστηρικτές του είπε ότι οι Τόρις έχουν παραβιάσει την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού «ανοίγοντας με πρωτοφανή τρόπο τα σύνορα στη μαζική μετανάστευση». Ετσι προεξόφλησε και αυτός το τέλος τους στην εξουσία και την επικράτηση των Εργατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments