Διεθνή

Ο Πέδρο Σάντσεθ σταθερά στο πλευρό της συζύγου του – «Δεν θα με λυγίσουν»

Ο Πέδρο Σάντσεθ σταθερά στο πλευρό της συζύγου του – «Δεν θα με λυγίσουν»

Πηγή Φωτογραφίας: Spanish Prime Minister Pedro Sanchez and his wife Begona Gomez are seen in Londonon Dec. 3, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)

Η Μπεγκόνια Γκόμεθ καλείται για ανάκριση στη Μαδρίτη, υπό επίσημη πλέον έρευνα για εγκληματική διαφθορά, και ο ισπανός πρωθυπουργός λέει πως όλα είναι ψέματα, κατευθυνόμενα από την εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης που έχουν εξαπολύσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι

«Δεν θα με λυγίσουν», είπε ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, καθώς η σύζυγός του, Μπεγκόνια Γκόμεθ, τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για εγκληματική διαφθορά και κλήθηκε για ανάκριση από δικαστή στη Μαδρίτη. Ο Σάντσεθ δημοσίευσε ακόμη μια επιστολή προς τον ισπανικό λαό, το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου, με την οποία απλώς επιβεβαιώνει όσα έγραψε και πριν από έξι εβδομάδες, όταν η σύζυγός του έγινε στόχος προκαταρκτικής έρευνας. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά δεν ανακοίνωσε ότι θα πάρει άδεια για να σκεφτεί το μέλλον του, όπως γράφουν οι Financial Times. Κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι διεξάγουν μια πλήρη εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμησης, ο Σάντσεθ έγραψε: «Ολα είναι ψέματα. Μια μεγάλη φάρσα. Μπορείτε, όμως, να είστε σίγουροι ότι δεν θα λυγίσω». Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας είπε ότι έμαθε από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ ότι η σύζυγός του Μπεγκόνια Γκόμεθ τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για καταγγελίες για διαφθορά, που σχετίζονται με τις συναλλαγές της με ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο αρμόδιος δικαστής, Χουάν Κάρλος Πεϊνάδο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν απτές ενδείξεις ανάμειξης της Γκόμεθ σε ποινικό αδίκημα, αλλά η σύζυγος του Σάντσεθ δεν έχει κατηγορηθεί –ακόμη– επίσημα. Θα ανακριθεί, αρχικά, από τον δικαστή στις 5 Ιουλίου. «Θέλω να σας πω ότι είμαστε και οι δύο απόλυτα ήρεμοι», έγραψε ο Σάντσεθ. «Δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτή την κατηγορία, μόνο μια συκοφαντική οργάνωση που προωθείται από την Ακροδεξιά». Η προκαταρκτική έρευνα για τη σύζυγο του Σάντσεθ, που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, πυροδοτήθηκε από μια καταγγελία της ακροδεξιάς οργάνωσης «Καθαρά Χέρια». Η ίδια η Γκόμεθ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τους ισχυρισμούς.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να παραμείνει στη θέση του μετά την πενθήμερη άδεια που πήρε τον Απρίλιο, ο Σάντσεθ πρόσθεσε: «Θέλω να σας πω ότι η απόφασή μου να συνεχίσω να είμαι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι πιο σταθερή από ποτέ». Χωρίς να κατηγορήσει ανοιχτά τον δικαστή Πεϊνάδο ότι παίζει πολιτικό παιχνίδι, ο ισπανός πρωθυπουργός έγραψε: «Αυτή η απόφαση ανακοινώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, κάτι που είναι περίεργο». Ο Σάντσεθ περιέγραψε την προκαταρκτική έρευνα για τη σύζυγό του ως «το αποκορύφωμα μιας δεξιάς εκστρατείας παρενόχλησης και καταστροφής» κατά της οικογένειάς του, η οποία «εκτείνεται σε πολιτικούς, ΜΜΕ και Δικαιοσύνη». Στην τελευταία επιστολή του, κατονόμασε και πάλι ως δύο από τους πρωταγωνιστές αυτής της εκστρατείας δυσφήμησής του τον Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεΐχο, επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και τον Σαντιάγο Αμπασκάλ, ηγέτη του σκληρού δεξιού κόμματος Vox. Σε απάντηση στην επιστολή, ο Εστεμπάν Γκονζάλεθ Πονς, αντιπρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, δημοσίευσε μια εικόνα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X. Σε αυτήν ο Σάντσεθ απεικονίζεται με μύτη Πινόκιο, ενώ η λεζάντα γράφει: «Η αλήθεια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments