Διεθνή

Πιστόριους: “Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο μέχρι το 2029”

Πιστόριους: “Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για πόλεμο μέχρι το 2029”

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, υπάρχει έγγραφο 81 σελίδων με κατευθυντήριες γραμμές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, υπάρχει έγγραφο 81 σελίδων με κατευθυντήριες γραμμές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο εξαιτίας των αυξανόμενων ρωσικών απειλών.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029» ανέφερε ο Πιστόριους στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω αυξανόμενων φόβων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως εκείνων της Ανατολικής Ευρώπης, για πιθανή ρωσική επιθετικότητα που επεκτείνεται πέρα από την Ουκρανία.

Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία, λέει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

«Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν θα σταματήσει στα σύνορα της Ουκρανίας όταν φτάσει τόσο μακριά», δήλωσε ο Πιστόριους.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αρχιεπιθεωρητής του γερμανικού στρατού Carsten Breuer δήλωσε ότι θα χρειαστούν πέντε έως οκτώ χρόνια για να ανασυγκροτήσει η Ρωσία τις ένοπλες δυνάμεις της από τον εξοντωτικό πόλεμο στην Ουκρανία, θέτοντας ως προθεσμία το 2029 για τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για πιθανή μάχη.

«Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρειαζόμαστε νεαρές γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Πιστόριους την Τετάρτη.

«Ο κόσμος είναι διαφορετικός από ό,τι ήταν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022»

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στη λιθουανική πόλη Pabradė -όπου οι Γερμανοί στρατιώτες διεξάγουν τις λεγόμενες στρατιωτικές ασκήσεις Quadriga μαζί με λιθουανικά, ολλανδικά και γαλλικά στρατεύματα-, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε ότι «ο κόσμος είναι διαφορετικός από ό,τι ήταν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022», όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Για εμάς ως Bundeswehr [στρατός της Γερμανίας], αυτό σημαίνει ότι η αποστολή έχει αλλάξει… Η εθνική άμυνα και η άμυνα της συμμαχίας είναι το επίκεντρο», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments