Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: Κοινωνικός Τουρισμός και νέες διακοπές για 535.000 δικαιούχους

ΟΠΕΚΑ: Κοινωνικός Τουρισμός και νέες διακοπές για 535.000 δικαιούχους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν οι πλατφόρμες του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Αγροτικής Εστίας 2024.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν οι πλατφόρμες του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Αγροτικής Εστίας 2024.

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκαν οι πλατφόρμες του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Αγροτικής Εστίας 2024.

Ειδικότερα, από σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, ξεκινούν νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις στην πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων περιόδου 2024-2025» που θα χορηγήσει συνολικά 300.000 voucher στους δικαιούχους.

Ταυτόχρονα, σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ), με παροχές σε 235.000 δικαιούχους.

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για νέα ΑΦΜ

Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, άνοιξε με βάση το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ “1” η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ενώ θα συνεχίσουν και αύριο Πέμπτη.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet. Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59, ως εξής:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΗΦΙΟ ΑΦΜ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
0 03.06 & 04.06
1 05.06 & 06.06
2,3,4 07.06
4,5,6 08.06
7,8,9 09.06

Διανυκτερεύσεις και Παροχές με το Voucher Διακοπών

Το voucher (επιταγή), με το οποίο γίνεται η διαδικασία συμμετοχής, είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Άνοιξαν οι αιτήσεις στον ΟΠΕΚΑ για την Αγροτική Εστία

Από σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για τα παρακάτω προγράμματα της Αγροτικής Εστίας:

  • Κοινωνικός / ιαματικός τουρισμός: 53.500 δικαιούχοι
  • Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά
  • Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι
  • Δωρεάν παροχή βιβλίων: 130.000 δικαιούχοι
  • Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 32.500 δικαιούχοι
  • Χρηματικά βοηθήματα: 1.000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4.000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.

Τι ισχύει με τις αιτήσεις

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ

2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments