People

Jakub Józef Orliński: Ο εκκεντρικός τενόρος που κερδίζει την Gen Z

Jakub Józef Orliński: Ο εκκεντρικός τενόρος που κερδίζει την Gen Z

Πηγή Φωτογραφίας: .theatrechampselysees.fr

Ο πιο ιδιαίτερος καλλιτέχνης και αγαπημένος της Gen Z εντυπωσιάζει με το performance του, το οποίο συνδυάζει την κλασική μουσική με το breakdance

O Πολωνός κόντρα τενόρος Jakub Józef Orliński έρχεται στο Ηρώδειο με την παράσταση “Beyond” στις 13 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για να κατακτήσει το ελληνικό κοινό όχι μόνο με τη φωνή του, αλλά και με την παρουσία του ως breakdancer. Μαζί με τους εξωστρεφείς και ακτιβιστές Il Pomo d’Oro, το σύνολο που ιδρύθηκε το 2012 από δεξιοτέχνες στον τομέα της ιστορικής μουσικής ερμηνείας, μυούν μια νέα γενιά ακροατών στην παλαιά μουσική και ανατρέπουν τα δεδομένα για τα κλασικά ακούσματα. Η performance που θα παρακολουθήσουν οι Έλληνες στην Αθήνα δανείζεται τον τίτλο από τον, τον ομώνυμο δίσκο του οι «Times» τον συμπεριέλαβαν στους κορυφαίους της προηγούμενης χρονιάς, και περιλαμβάνει συνθέσεις του πρώιμου μπαρόκ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jakub Józef Orliński (@jakub.jozef.orlinski)

Αποτελεί ίσως τον πρώτο σούπερ σταρ της νεότερης γενιάς της όπερας, με μοναδικά performances, τα οποία συνδυάζουν απόλυτα τα δυο μεγάλα του ταλέντα – την αγγελική φωνή του και τη δεξιοτεχνία των κινήσεων του στο breakdance. Ένας πανέμορφος νέος, μόλις 33 ετών, ο Orliński αποτελεί φαινόμενο αυτήν τη στιγμή στους κόλπους της κλασικής μουσικής, με τα πολλαπλά ταλέντά του να τον ξεχωρίζουν. Ένα καλλιτεχνικό «διαμάντι» Ο Πολωνός Jakub Józef Orliński έχει κατακλύσει τον κόσμο. Επιτυχημένο μοντέλο και χορευτής του breakdance, καθώς και τραγουδιστής με «φωνή αγγέλου», όπως έχει χαρακτηριστεί από τους The Sunday Times, ο ίδιος φημίζεται για τη μοναδική ικανότητά του να συνδέεται με νέα ακροατήρια και μορφές τέχνης παγκοσμίως.

Λίγοι άλλοι τραγουδιστές της όπερας μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν κατακτήσει τις σκηνές των μεγαλύτερων συναυλιακών αιθουσών του κόσμου και τα εξώφυλλα της πολωνικής Vogue, του Esquire και του Elle, αλλά αυτό αποτελεί απόδειξη της μοναδικής απήχησης του Jakub ως pop star. Οι μαγευτικές live εμφανίσεις του έχουν γίνει sold out σε αίθουσες συναυλιών και όπερες σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, διαθέτει ένα παγκόσμιο κοινό οπαδών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω της δουλειάς του ως μοντέλο και influencer, έχει συνεργαστεί με διεθνείς οίκους όπως οι Netflix, Louis Vuitton, Levi’s, Nike, BMW, Lacoste και MAC Cosmetics. Είναι επίσης καταξιωμένος breakdancer – τα βραβεία του περιλαμβάνουν την τέταρτη θέση τέταρτη θέση στο διαγωνισμό Red Bull BC One Poland Cypher και τη δεύτερη θέση τόσο στο διαγωνισμό Stylish Strike – Top Rock Contest όσο και στο διαγωνισμό The Style Control.

Η δισκογραφία του Jakub συνεχίζει να επεκτείνεται σε νέους ορίζοντες – έχει κυκλοφορήσει μια νέα ηχογράφηση του Orfeo ed Euridice του Gluck, που αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. Το επόμενο άλμπουμ του, που αναμένεται το φθινόπωρο του 2024, επαναπροσδιορίζει τη μπαρόκ μουσική με pop όργανα, όπως ντραμς και μπάσο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments