Πολιτική

Αλληλοσπαραγμός στην αριστερή πολυκατοικία λίγο πριν τις κάλπες

Αλληλοσπαραγμός στην αριστερή πολυκατοικία λίγο πριν τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Δηλώσεις και αντιδράσεις σε υψηλούς τόνους.

Εντάσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ παλαιών και νυν συντρόφων έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των «πόθεν έσχες» που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες. Οι χθεσινές δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου, στελέχους του κόμματος και συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, περί «σκιών» στον τρόπο με τον οποίο πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκαν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν σε νέα κλιμάκωση, με νυν στελέχη της Νέας Αριστεράς να σηκώνουν το «γάντι».

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των περιουσιακών στοιχείων του Στέφανου Κασσελάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αντεπιτεθεί, θέτοντας θέμα για το πρωθυπουργικό «πόθεν έσχες». Σε μια συνέντευξη στο Action 24, ο κ. Οικονόμου υπονοεί πιθανές «συναλλαγές» της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του Γιώργου Βαρεμένου, πρώην μελών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες. Ο κ. Οικονόμου κλήθηκε να διευκρινίσει αν υπάρχουν «σκιές» στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην επιτροπή. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι υπήρξαν «κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών, συναλλαγές».

Ακολούθησε το «άδειασμα» στον κ. Οικονόμου από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, η οποία διευκρίνισε στο Kontra ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγείρει θέμα ελέγχου για το “πόθεν έσχες” των προηγούμενων ετών του κ. Μητσοτάκη».

Παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου δείχνει να διαφοροποιείται από τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου, η Νέα Αριστερά επιτέθηκε ανοιχτά στο “κόμμα Κασσελάκη”, αναφερόμενη σε αυτό ως “βούρκο”, “αθλιότητες”, “χυδαία ψέματα” και “τακτικές Τραμπ”. Ειδικότερα, η Νέα Αριστερά ανέφερε ότι ο κ. Οικονόμου φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι έκανε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την προέλευση των χρημάτων του, για το “πόθεν έσχες” του.

Ο Γιώργος Βαρεμένος απάντησε στις δηλώσεις του κ. Οικονόμου σε υψηλούς τόνους σε συνέντευξή του στο Action24. Χαρακτήρισε τον Οικονόμου “διπρόσωπο” και ανέφερε ότι θα δώσει λόγο για τις αθλιότητες που υποστήριξε. Επίσης, επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και αναφέρθηκε σε ένα βρώμικο σύστημα που επιτίθεται χυδαία στην Έφη Αχτσιόγλου.

Στο θέμα παρενέβη και ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή τόσο τις δηλώσεις Οικονόμου όσο και αναφορές σε εκπομπές του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» για το ζήτημα του «πόθεν έσχες». Ο κ. Βούτσης, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Βουλής κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες «δεν νοείται καμία παρέμβαση, πέραν του θεσμικού τους ρόλου, από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και από τους τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής». Παράλληλα, κάλεσε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «που σιωπούν», όπως έγραψε, να πάρουν θέση.

Οι δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου απασχόλησαν και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη του κόμματος να καλούνται να πάρουν θέση σε τηλεοπτικές τους παρεμβάσεις σήμερα, Τετάρτη, το πρωί. Ειδικότερα, ο Γιώργος Τσίπρας πήρε μεν σαφείς αποστάσεις κάνοντας λόγο στο MEGA για «ατυχή παρέμβαση», αλλά δεν παρέλειψε να σταθεί στο ενδεχόμενο «επιτροπές πόθεν έσχες να μην έχουν κάνει κατά καιρούς καλά τη δουλειά τους». «Το να αρχειοθετείται κάτι, δεν σημαίνει ότι έγινε σωστά η δουλειά», είπε, ενώ δεν αρνήθηκε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη και επί Αλέξη Τσίπρα. «Ολα έγιναν σωστά επί Τσίπρα; Οχι», ανέφερε. Αντίστοιχα, ο Ευάγγελος Αντώναρος, σε τηλεοπτική του παρέμβαση, τόνιζε ότι «ο τρόπος ελέγχου του “πόθεν έσχες” είναι ελλειμματικός διαχρονικά». Επιπλέον, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Σίνου, μιλώντας στο OPEN, ερωτηθείσα και για παλαιότερες δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέλαβε την άποψη περί ενδεχόμενων «σκιών» ακόμη και από τους ελέγχους της επιτροπής επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί η επιτροπή τότε είπε ότι δεν υπάρχουν σκιές;» ρώτησε την κ. Σίνου ο κ. Τσιόδρας από τη Ν.Δ., με την κ. Σίνου να απαντά ότι «αναρωτιέμαι και το ίδιο αναρωτιέται και ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments