Πολιτική

Ανδρουλάκης: Υστατη προσπάθεια να διασωθεί – «Ακούγομαι, άρα υπάρχω πολιτικά»

Ανδρουλάκης: Υστατη προσπάθεια να διασωθεί – «Ακούγομαι, άρα υπάρχω πολιτικά»

Πηγή Φωτογραφίας: Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου, σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων, "για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας", Παρασκευή 24 Μαΐου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με τη στρατηγική «ακούγομαι, άρα υπάρχω πολιτικά» ο Ανδρουλάκης επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος

Στην τελική ευθεία προς την 9η Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την τακτική της… ολικής επαναφοράς στην κεντρική πολιτική σκηνή με πρωτοβουλίες και «γεγονότα». Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, χωρίς να εγκαταλείπει το θεσμικό κομματικό προφίλ της, στρίβει τον προεκλογικό οίακα προς την πολιτική επικοινωνία, συνδυάζοντας την προώθηση προγραμματικού λόγου και δράσεων με μιντιακά μηνύματα αισιοδοξίας για αύξηση ποσοστών σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ομως, παρότι κρατά χαμηλά τον πήχη, κάνει μια ρελάνς. Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης βάζει τέλος στο… επικοινωνιακό κατενάτσιο, προβάλλοντας περισσότερο πλέον τη γραμμή ότι κυνηγά πρωτίστως να αποκτήσει κυβερνητικό ρόλο ενώ η ηγετική ομάδα ενισχύει περαιτέρω το αφήγημα της επόμενης μέρας για συσπείρωση του κεντροαριστερού χώρου, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ηγεμονισμό απέναντι στις δυνάμεις που συγκλίνουν σε αυτό τον στόχο…

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη προτάσσει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία Μητσοτάκη. Δεν σταματούν τα πυρά κατά του Μαξίμου και της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως (το ΠΑΣΟΚ μετ’ επιτάσεως έβαλε στο τραπέζι το αίτημα για παραίτησή της) μετά το πρόστιμο για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου ενώ έρχονται νέες επιθέσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ηχηρές θα είναι και οι παρεμβάσεις του για το σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά την επιστολή του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Χρήστου Ράμμου και εν αναμονή της απόφασης της ολομέλειάς της για τις κινήσεις της απέναντι στην ΕΥΠ που δεν δίνει στοιχεία. Το ηγετικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται ήδη για νομικές ενέργειες ώστε όσοι είναι υπόλογοι για τη μη ενημέρωση του Ν. Ανδρουλάκη να συμμορφωθούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Προχωρά βήμα βήμα, ενώ αν και δεν το επιβεβαιώνει, αφήνει να αιωρείται η εκδοχή, εφόσον οδηγήσει την ΕΥΠ στα δικαστήρια να περιληφθεί προσφυγή και κατά του προϊσταμένου της που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επικοινωνιακή τακτική με το βλέμμα στην κάλπη είναι η έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ομως έχει ενδιαφέρον ότι τις τελευταίες ημέρες προβάλλεται ηχηρά ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να επανέλθει μια μορφή ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους ενώ έχουν ανεβάσει στα ύψη το θέμα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, θυμίζοντας ότι η ΝΔ τη διατηρεί και ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέσπισε. Την προεκλογική του καμπάνια ο Ν. Ανδρουλάκης θα την κλείσει στο Ηράκλειο της Κρήτης (Παρασκευή 7 Ιουνίου), έχοντας νωρίτερα περάσει από τη Θεσσαλονίκη (3 Ιουνίου) και την Αθήνα, όπου θα κάνει συγκέντρωση στο Θησείο (5 Ιουνίου).

ΜέΡΑ 25: No passaran, Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καλούν τον κόσμο να καταδικάσει με την ψήφο του την πολιτική της ΕΕ που χρηματοδοτεί πολέμους και αφήνει στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους. Διεκδικούν να μπουν στην Ευρωβουλή για να ταράξουν τα «λιμνάζοντα λασπώδη νερά των Βρυξελλών», όπως λένε στελέχη της, και να συγκρουστούν με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προβάλλουν ότι το εκλογικό σχήμα (ΜέΡΑ25, ΛΑΕ-ΑΑ, «ανταγωνιστική Αριστερά», ανένταχτοι της Αριστεράς και του οικολογικού χώρου) συμβάλλει στην ενότητα της Αριστεράς απέναντι στην πολυδιάσπασή της και ενώνει τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν στα μνημόνια.

Οπως σημείωσε από τα Χανιά (31.5.2024) ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, «η Ευρωπαϊκή Ενωση σβήνει. Δεν μεταρρυθμίζεται αυτό το κτήνος. Ποντάρει πια στην ανάπτυξη μέσω της αμυντικής βιομηχανίας».

Για να προσθέσει μεταξύ άλλων ότι στις 9 Ιουνίου η ψήφος είναι «ένα βόλι» και στις πολιτικές της ΝΔ: «Να κοιτάξετε τον Μητσοτάκη στα μάτια και να του πείτε ως εδώ. No passaran».

Μοιράζει «κόκκινες κάρτες» ο Περισσός

Ολα τα σφυριά στον Περισσό χτυπούν στον ρυθμό του εκλογικού συλλαλητηρίου του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας. Οι αφίσες του ΚΚΕ έχουν σύνθημα «Πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων τους – Στον αγώνα για την ανατροπή τους». Μέλη και στελέχη του προετοιμάζουν την κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου με ομιλητή τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που έχει «οργώσει» τη χώρα για να πείσει κόσμο να κάνει αυτό που σκέφτεται, δηλαδή να ρίξει ψήφο στο ΚΚΕ. Σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα που στέλνουν στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος είναι ότι η ψήφος στο ΚΚΕ την επόμενη μέρα της κάλπης θα ενισχύσει το λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της ΕΕ και θα γίνει δύναμη αγώνα για διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής. Παράλληλα, το «ΚΚΕ τώρα» είναι μια «κόκκινη κάρτα» προς όσους διαμορφώνουν και υλοποιούν «τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που αποτελούν το 90% των αντιλαϊκών νόμων και στη χώρα μας». Παράλληλα, ο Περισσός προβάλλει ότι είναι ψήφος που αντανακλά τη λαϊκή δύναμη που φοβίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μπορεί να κοντύνει επί της ουσίας το 41% της ΝΔ, να κόψει την αλαζονεία της και να φρενάρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments