Πολιτική

Μητσοτάκης: Με αιχμή τις επενδύσεις, σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη

Μητσοτάκης: Με αιχμή τις επενδύσεις, σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Άρθρο - παρέμβαση του πρωθυπουργού στη "Ναυτεμπορική".

Άρθρο – παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενείται στη σημερινή έκδοση της “Ναυτεμπορικής”.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι πέντε χρόνια από τις ευρωεκλογές του 2019, αλλά και πέντε χρόνια από την πρώτη εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, μια νέα κάλπη μας καλεί στις 9 Ιουνίου. Σε ένα ορόσημο, που γίνεται κοινή αφετηρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη προς νέους στόχους που έχουν ορίζοντα το 2030. Ταυτόχρονα, όμως, ειδικά για τη χώρα μας, αποτελεί και αφορμή αναστοχασμού μιας διαδρομής η οποία έκρυβε πολλά εμπόδια και επικίνδυνες στροφές: το χρονικό της οικονομικής κρίσης που, επιτέλους, έκλεισε. Για να ανοίξει αυτό της συνολικής αναγέννησης του τόπου.

Πιο ειδικά, είναι χρήσιμο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, να θυμόμαστε ότι “στην Ελλάδα είναι πρόσφατο ένα τεράστιο πισωγύρισμα. Το ΑΕΠ μειώθηκε σε ποσοστό σχεδόν 30%. Οι επενδύσεις έπεσαν κατά 65%. Και η ανεργία έφτασε το 28%. Από το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο, η εικόνα αρχίζει να αντιστρέφεται: η σωρευτική αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι υπερδιπλάσια της ευρωπαϊκής. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν επίσης, σε σταθερές τιμές, κατά 43%. Ενώ η ανεργία υποχώρησε στα επίπεδα του 10%, καθώς δημιουργήθηκαν πάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας”.

Στην οπτική του πρωθυπουργού, όλα τα παραπάνω “σημαίνουν ότι η χώρα καλύπτει με γοργούς ρυθμούς το χαμένο έδαφος. Ήδη, ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα και μειώνει το δημόσιο χρέος. Αλλά δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο που της αξίζει. Γι’ αυτό και η Πολιτεία προχωρεί σε γενναίες μεταρρυθμίσεις σε πολλά πεδία: από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, διασυνδέοντας τα POS με τις ταμειακές μηχανές και φορολογώντας δίκαια τους επαγγελματίες, μέχρι τη διευκόλυνση των επενδύσεων, επιταχύνοντας την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων από τις 1.500 στις 1.000 ημέρες.

Για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι κοινός τόπος ότι “αφού ξεκινήσαμε από χαμηλότερους μισθούς απομένει πολύς δρόμος να καλύψουμε. Γι’ αυτό και ο στόχος του 2027 για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 είναι ρεαλιστικός. Και πώς θα επιτευχθεί; Συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν, επιτέλους, τις δημιουργικές, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Δίνοντας ώθηση στην οικονομία με νέες επενδύσεις Αυξάνοντας τις εθνικές εξαγωγές. Και δημιουργώντας ευκαιρίες για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα”.

“Αυτός είναι και ο λόγος”, συμπληρώνει ο πρωθυπουργός, “για τον οποίο στις ευρωεκλογές καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε όσους ζητούν ανατροπή αυτής της ελπιδοφόρας πορείας. Όχι μόνο γιατί είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε εκεί όταν κινδύνεψε. Ούτε μόνο γιατί την προηγούμενη πενταετία κατάφερε πολλά στις Βρυξέλλες. Καθιερώνοντας τα σύνορα του Έβρου ως ευρωπαϊκά. Πρωτοστατώντας για το πλαφόν στις τιμές του αερίου κατά την ενεργειακή κρίση. Και εξασφαλίζοντας 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάπτυξης”.

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου δεν προσφέρονται ούτε για αδιαφορία και αποχή ούτε για εύκολες λύσεις δήθεν διαμαρτυρίας. Απεναντίας, “θα κρίνουν πολλά και μεγάλα που δεν μπορούν να μπουν σε ρίσκο από λίγα και μικρά. Πολύ περισσότερο δεν γίνεται η ευρωπαϊκή κάλπη να μετατραπεί σε νάρκη αμφισβήτησης της εσωτερικής ομαλότητας και εξέλιξης, όπως ζητά η αντιπολίτευση. Αντίθετα, οι φετινές ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν ένα σύνθημα ενότητας και συνέχειας, ώστε η Ελλάδα να μείνει στη λεωφόρο της προόδου αντί να χαθεί στα μονοπάτια της οπισθοχώρησης.

Ψήφος στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ψήφος σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή. Σημαίνει, όμως, και πιο δυνατή εθνική φωνή στα κέντρα αποφάσεων. Για να συνδιαμορφώσει τις προτεραιότητες της Ένωσης στην επόμενη 5ετία μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Την ομάδα των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων, στην οποία η Ν.Δ. αποτελεί την ισχυρότερη δύναμη. Αλλά και για να μπορεί η κυβέρνηση να διεκδικήσει από καλύτερη θέση όσα η πατρίδα μας έχει ανάγκη για το δικό της αύριο”.

“Συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά. Με γνώση των αδυναμιών που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως και των δυνατοτήτων μας που πρέπει να πολλαπλασιαστούν. Αντλώντας αυτοπεποίθηση από όσα έχουμε πετύχει. Γιατί, χωρίς αμφιβολία, η χώρα μας είναι σήμερα σε πολύ καλύτερο σημείο από ό,τι το 2019. Και στόχος μας είναι η Ελλάδα του 2027 να είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτήν του 2023. Πιο παραγωγική, πιο ισχυρή, πιο κοινωνικά δίκαιη. Πιο πράσινη και ψηφιακή. Έτοιμη να κάνει τα βήματα άλματα για να φτάσει «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», καταλήγει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments