Πολιτική

Νέα αντιπαράθεση για ντιμπέιτ

Νέα αντιπαράθεση για ντιμπέιτ

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το αίτημα για ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ήταν Απρίλιος του 2024 όταν η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής συζητούσε σε μια συνεδρίασή της το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ανοιχτά την πραγματοποίηση δύο τηλεμαχιών, μίας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κι εφόσον υπάρξει συμφωνία και μια δεύτερη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την αρχή της συζήτησης, η ΝΔ εμφανίστηκε αντίθετη, δείχνοντας το δρόμο της Βουλής ως πεδίο ανταλλαγής επιχειρημάτων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την επόμενη μέρα να υπενθυμίζει ότι σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία μεταξύ πολιτικών αρχηγών, παραπέμποντας στην καθημερινή καμπάνια των υποψηφίων και τις τηλεοπτικές τους αντιπαραθέσεις.

Η επαναφορά του θέματος από την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες – προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης, με τη Βούλα Κεχαγιά να προκαλεί ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει «ναι» σε ένα ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Μάλιστα, η κυρία Κεχαγιά απηύθυνε την πρόσκληση, καλώντας τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου να επιλέξουν το μέρος, την ημέρα, αλλά και τους δημοσιογράφους που επιθυμούν, προκειμένου όπως είπε «να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που αφορούν την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών, το πώς αμείβεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, ποιες είναι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με τη ΝΔ και ποια είναι τα τιμολόγια που έχουν βγει για την αμοιβή του και φυσικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια και τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έστρεψε τα βέλη του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζοντας την επιλογή του να μην οργανώσει καν διακαναλική συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντάς την επιλογή του ως «φαρσοκωμωδία».

Κάλεσε μάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη, να εκμεταλλευτεί τις ημέρες που απομένουν μέχρι την Παρασκευή για να παραχωρήσει μία διακαναλική συνέντευξη με τη συμμετοχή «όποιου Μέσου Ενημέρωσης το επιθυμεί και να κάνει όποια ερώτηση επιθυμεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments