Πολιτική

Σκέρτσος: Η ανασυγκρότηση και η ευημερία του Έβρου συνιστά υψηλή προτεραιότητα

Σκέρτσος: Η ανασυγκρότηση και η ευημερία του Έβρου συνιστά υψηλή προτεραιότητα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Όπως διευκρίνισε οι εν λόγω αποφάσεις μαζί με τη χθεσινή δημοσίευση της ΚΥΑ σε σχέση με το Evros και Thessaly Pass αποδεικνύουν τη συνέπεια της κυβέρνησης στην εκπεφρασμένη δέσμευσή της να στηρίξει τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

Όπως διευκρίνισε οι εν λόγω αποφάσεις μαζί με τη χθεσινή δημοσίευση της ΚΥΑ σε σχέση με το Evros και Thessaly Pass

Την επέκταση και στη Σαμοθράκη του ειδικού σχήματος στήριξης των επιχειρήσεων του Έβρου που επηρεάστηκαν από την περσινή πυρκαγιά και την ικανοποίηση του αιτήματος του δήμου Σουφλίου για την επέκταση των εμπορικών παραγωγικών χρήσεων του δήμου στο πλαίσιο των ορίων της περιοχής Natura -διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ οικονομικής αναπτυξιακής δραστηριότητας και σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος- ανακοίνωσε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο Υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος.

Όπως διευκρίνισε οι εν λόγω αποφάσεις μαζί με τη χθεσινή δημοσίευση της ΚΥΑ σε σχέση με το Evros και Thessaly Pass αποδεικνύουν τη συνέπεια της κυβέρνησης στην εκπεφρασμένη δέσμευσή της να στηρίξει τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης ο κ. Σκέρτσος εξήγησε τη σημειολογία των περιοχών που επισκέφθηκε από νωρίς το πρωί σε όλο το νομό. Όπως είπε οι Καστανιές οι οποίες προ τετραετίας δέχθηκαν την υβριδική επίθεση, το νέο τμήμα του φράχτη στο Σουφλί και ο νέος σταθμός μέτρησης του υγροποιημένου και αεριοποιημένου φυσικού αερίου που συνδέεται με τον πλωτό σταθμό FSRU στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, είναι ενδεικτικές του επιτελούμενου κατά την τελευταία πενταετία σημαντικού κυβερνητικού έργου της Ν.Δ και έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Αναφορικά με τη νέα επέκταση του φράχτη σημείωσε πως είναι ένα έργο που δημιουργεί το αίσθημα της ασφάλειας όχι μόνο στους Εβρίτες αλλά και στους Έλληνες και στην Ευρώπη. Ένα έργο που όπως είπε «δυστυχώς στην Ευρώπη πολεμήθηκε από κάποιες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις κι αυτό πρέπει να το θυμόμαστε στην κρίσιμη κάλπη της Κυριακής όπου πρέπει να ψηφίσουμε εθνικά, ευρωπαϊκά, με υπευθυνότητα για την πολιτική δύναμη εκείνη -τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη- που ξέρει να διαπραγματεύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να εξασφαλίζει πόρους για να θωρακίζουν τα σύνορα και να αισθανόμαστε όλοι πιο ασφαλείς». Αναφορικά με τα ενεργειακά έργα στην Αλεξανδρούπολη δήλωσε πως χάρη σ’ αυτά μετατρέπεται η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο της Ν.Α. Ευρώπης και σε βάθος χρόνου σε εξαγωγέα ενέργειας, τονίζοντας τη σημαντικότητα της ενεργειακής επάρκειας για μία ισχυρή οικονομία και μία ισχυρή χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments