Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης – Ηράκλειο: Ζήτημα τιμής να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα

Στέφανος Κασσελάκης – Ηράκλειο: Ζήτημα τιμής να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ο Ανδρέας θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη»

«Πρέπει να διορθώσουμε όλοι μαζί αυτό το λάθος. Διότι δεν είναι λάθος χρώμα. Είναι λάθος ζωή» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Ηράκλειο Κρήτης, τονίζοντας ότι «είναι ζήτημα τιμής για τον δημοκρατικό λαό της Κρήτης να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τους πολίτες να βάλουν την Κυριακή ένα ανάχωμα στην αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκης, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί αν η ΝΔ αποκτήσει ισχυρό αντίπαλο την Κυριακή, πολλά αλλάζουν. Μπορεί τα «κάφροι» και «ανθρωπάκια» να λιγοστέψουν. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μη φέρεται με την ίδια απαξίωση στην αδερφή των δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη. Και κυρίως, μπορεί να φάει ένα γερό χαστούκι από τον ελληνικό λαό η φράση “41% έχω, ό,τι θέλω κάνω”. Σας καλώ να σημάνουμε το τέλος της αλαζονείας. Να οριοθετήσουμε από την αρχή τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε, «η ΝΔ έχει μόνο έναν αντίπαλο που φοβάται: Τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μας κρατάει κανείς. Γιατί δεν με κρατάει κανείς και το βλέπετε. Και γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία θετική ατζέντα για το αύριο των πολιτών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι τα όσα είπε δεν είναι λόγια μιας προεκλογικής ομιλίας. «Όσα σας είπα είναι συμφωνία τιμής. Η ζεστή χειραψία που μας ενώνει. Το κρητικό αίμα που μας ενώνει. Για να γυρίσουμε σελίδα από τον φόβο στην ελπίδα. Για την αξιοπρέπεια, τη διαφάνεια την ποιότητα στη καθημερινή ζωή, την αλληλεγγύη, το φιλότιμο, την εντιμότητα, τη Δημοκρατία. Για την αναγέννηση της Ελλάδας μας και της ζωής μας. Για μια καλύτερη ζωή τώρα!» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης καταχειροκροτούμενος.

«Ο Ανδρέας θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στους ισχυρούς δεσμούς που έχει η Κρήτη με την «παρακαταθήκη και την ιστορική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κι ίσως σε αρκετούς από τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, να φτάνει η παρουσία του ήλιου του ΠΑΣΟΚ σε ένα ψηφοδέλτιο για να τους ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα. Όμως ποιο ΠΑΣΟΚ, φίλες και φίλοι; Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε σήμερα;

Πιστεύετε ότι αν έβλεπε από μια μεριά ο Ανδρέας Παπανδρέου τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ, να σιωπά και να ζαρώνει μπροστά στον Μητσοτάκη, θα ήταν ευχαριστημένος;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε:

«Ο Ανδρέας όχι μόνο θα είχε κάνει τη μήνυση που ο Ανδρουλάκης φοβάται να κάνει, αλλά με όχημα την παρακολούθησή του θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ή μήπως ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν περήφανος για το ιστορικό κίνημα που ίδρυσε, βλέποντάς το σήμερα να γίνεται φυτώριο στελεχών της ΝΔ;

Κάνουν το αγροτικό τους στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ύστερα πάνε και γίνονται υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Μητσοτάκη. Αυτό δεν είναι η προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα. Γιατί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της Δεξιάς».

Το μήνυμα σε Νέα Αριστερά

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε παράλληλα στη Νέα Αριστερά, σημειώνοντας ότι βλέπει τους πρώην συντρόφους του «να έχουν πιάσει στασίδι στον ΣΚΑΪ και να διαθέτουν απεριόριστο χρόνο. Με μία προϋπόθεση: Μη χτυπάτε Μητσοτάκη. Όλα τα βέλη προς τα εδώ, προς τους πρώην συντρόφους σας. Άραγε τόσος αυτοεξευτελισμός αξίζει για μια έδρα στην Ευρωβουλή;

Και άκουσα και το εξής παράδοξο: “Μα οι έδρες δεν ανήκουν σ’ εμάς, ανήκουν στην Αριστερά”. Τότε, παρακαλώ, οι βουλευτικοί μισθοί σας στο τέλος κάθε μήνα όχι στα πορτοφόλια σας. Σε κάποιο ίδρυμα, σε έναν κοινωφελή σκοπό, σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτό είναι Αριστερά. Αλλά δυστυχώς, αυτό που τους ενώνει δεν είναι η Αριστερά αλλά το μίσος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που μιλούσαν «για επικείμενη συνεργασία των επαγγελματιών της κλεμμένης έδρας με ό,τι θα έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μετά τις ευρωεκλογές.

Χωρίς να διαψεύδουν ότι έγιναν ή έχουν συζητήσεις, αιφνιδιάζονται όπως ο Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε πρώτη φορά για τις υποκλοπές: Είπανε “τι να έχουμε συμφωνήσει. Εντάξει.” Και αμέσως μετά, παραδέχονται ότι θα υπάρξει σύμπραξη μετά τις εκλογές.

Τους κατανοώ. Εκτός πολιτικής, εκτός κομματικού σωλήνα, θα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς: θα έπρεπε να δουλέψουν. Θα ήθελα όμως να παρατηρήσω κάτι:

Στην πολιτική 1 + 1 δεν κάνει δύο. Όταν δύο κόμματα εναγκαλίζονται την ώρα που πέφτουν στον γκρεμό, 1 + 1 ίσον μηδέν. Σε κάθε περίπτωση, μεγάλοι άνθρωποι είναι, ας κανονίσουν την πορεία τους. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι η πορεία της δημοκρατικής παράταξης.

«Αν η ΝΔ αποκτήσει ισχυρό αντίπαλο την Κυριακή, πολλά αλλάζουν»

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραφράζοντας το ιστορικό σύνθημα, η «αριστερά είναι εδώ», είπε ότι «και το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Στον ΣΥΡΙΖΑ. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου Εδώ είναι η ιστορική αλυσίδα των μεγάλων αγώνων. Η γενιά της εθνικής αντίστασης. Η γενιά του Πολυτεχνείου. Η γενιά της Αλλαγής. Η γενιά της οικολογικής συνείδησης και των δικαιωμάτων για όλους. Οι κεντρώοι πολίτες που θέλουν αξιοκρατία και κράτος δικαίου. Οι νέοι που έχουν σιχαθεί την πολιτική, αλλά βλέπουν εδώ σ’ εμάς κάτι να κινείται, κάτι να γίνεται, κάτι να αχνοφέγγει. Αυτή είναι η μαγιά, μέσα από την οποία θα πλάσουμε τη νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα κυβερνήσει τη χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική του προστασία».

Συνεχίζοντας, σχολίασε ότι «τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ τη βλέπετε. Επιλέξτε αν αξίζει μία ψήφος που θα συνεχίζει να κόβει την κεντροαριστερά σε κομματάκια, ή αν θέλετε η ψήφος σας να γίνει η αρχή για μια μεγάλη προοδευτική αντεπίθεση, ώστε η ΝΔ να αποκτήσει επιτέλους ισχυρό αντίπαλο. Γιατί αν η ΝΔ αποκτήσει ισχυρό αντίπαλο την Κυριακή, πολλά αλλάζουν. Μπορεί τα «κάφροι» και «ανθρωπάκια» να λιγοστέψουν. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μη φέρεται με την ίδια απαξίωση στην αδερφή των δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη.

Και κυρίως, μπορεί να φάει ένα γερό χαστούκι από τον ελληνικό λαό η φράση «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω». Σας καλώ να σημάνουμε το τέλος της αλαζονείας. Να οριοθετήσουμε από την αρχή τον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας».

«Όχι παιχνιδάκια μαζί μου, κ. Μητσοτάκη»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για την υπόθεση του πόθεν έσχες, υπογραμμίζοντας ότι τη Δευτέρα έκανε «μία ηθικά επιβεβλημένη για μένα κίνηση μπροστά στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. “Μου λέτε συνεχώς να καταθέσω το πόθεν έσχες μου και έχετε κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα;”. Ορίστε λοιπόν. Μπροστά στον ελληνικό λαό όλη μου η περιουσιακή κατάσταση».

Παράλληλα, απάντησε σε μερίδε ΜΜΕ που λένε: «Είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την αρχική δήλωση. Μπορεί να την καταθέσει». «Ποια αρχική; Σοβαρά μιλάνε;

Να κατέθετα δηλαδή τη δήλωση ως τον Σεπτέμβριο που ανέλαβα Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα ζούσα στην Αμερική; Για να έβγαιναν μετά να λένε «κρύβει τρεις μήνες» και «κρύβει τον Τάιλερ διότι ο γάμος έγινε Οκτώβριο;» Όχι κύριοι της ΝΔ. Κρατάτε την πλατφόρμα του 2023 κλειστή, ζητάτε να καταθέσω τα μισά στην παλιά, για να βγαίνετε να λέτε «τι κρύβει ο Κασσελάκης»; Και νομίζετε ότι θα πέσω στην παγίδα σας! Όλα. Όλο ΤΟ 2023» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«”Μα σε excel;”. Ναι, σε excel. Το θέλετε επίσημο; Προκαλώ τον πρωθυπουργό της χώρας να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για όλο το 2023. Σας οφείλει δύο χρόνια ο πρωθυπουργός. Όχι παιχνιδάκια μαζί μου, κ. Μητσοτάκη.

Είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση για το 2023, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας αρέσκεται να μένει στο 2021. Και τη σύγκριση με το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού την είδατε. Από τη μία, ένας επιχειρηματίας που έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων για τους επενδυτές του στην Αμερική μετά από ιδρώτα και ρίσκο. Κι από την άλλη ο πολιτικός, που έπιασε κληρονομικό στασίδι στη βουλή, και με τον μισθό του βουλευτή απέκτησε 39 ακίνητα – χωρίς το σπίτι του Βολταίρου μέσα.

Διότι ο Βολταίρος αγνοείται. Η off shore των Paradise Papers αγνοείται. Κυρίως όμως αγνοούνται τα δύο τελευταία χρόνια της περιουσίας του Πρωθυπουργού. Γι’ αυτό, ξαναλέω: Ανοίξτε την πλατφόρμα τώρα και για τους δυο μας».

«Το λάθος που έκανα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για αμηχανία του Μαξίμου, μετά τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, λέγοντας ότι παρακολουθούσε τον «πανικό του Μαξίμου μέσα από το πληρωμένο πιστόλι τους, το Πρώτο Θέμα. Άλλαζε κάθε 15 λεπτά τίτλο προσπαθώντας να βρει από πού θα με πιάσουν, ανάλογα με το τι τους έδινε εντολή κάθε φορά το Μαξίμου να πουν. Έτσι, κατά τις 11 το βράδυ ήμουν ζάπλουτος, ως τις δωδεκάμισι όμως είχα γίνει φτωχός. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα ανησύχησε ότι σε δύο χρόνια δεν θα έχω να φάω!».

Σε αυτό το πλαίσιο έδωσε καυστική απάντηση, τονίζοντας: «Ας μην ανησυχεί ο υπουργός των αδιευκρίνιστων και της υγρασίας, που αρχειοθετήθηκε με μία φράση την οποία δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ: “Αν έχει δωροδοκηθεί, είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει”. Έτσι αρχειοθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σκεφτείτε! Σε αυτό το άτομο που “δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει” έχει εμπιστευτεί ο πρωθυπουργός τις ζωές των γονιών μας, των παππούδων μας, των παιδιών μας. Τις δικές μας ζωές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments