Πολιτική

Στον απόηχο του πόθεν έσχες Κασσελάκη

Στον απόηχο του πόθεν έσχες Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [370011] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αρνητικές είναι οι εντυπώσεις από το excel του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάθε προεκλογική περίοδος «κρύβει» μια παγίδα, γι’ αυτό και το μείζον για τα κομματικά επιτελεία είναι, κυρίως στην τελική ευθεία, να μην «πέσουν» σε αυτή. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το θέμα του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη αναδείχθηκε σε «παγίδα» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του βρέθηκε από τη θέση του «τιμητή των πάντων», όπως λένε χαρακτηριστικά στο κυβερνητικό επιτελείο, στη θέση του απολογούμενου, με τις εξηγήσεις του, μάλιστα, να κρίνονται άκρως ανεπαρκείς, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντούν.

Έτσι, η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να αναδείξει προβλήματα στην περιουσιακή κατάσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε, καθώς η διαφημιστική προεκλογική καμπάνια εναντίον της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε να ανατρέψει το επίδικο της δημόσιας συζήτησης για την πολιτική διαφάνεια.

Η υπόθεση για το ποια είναι η πηγή χρηματοδότησης του Στέφανου Κασσελάκη προέκυψε μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτίμησε ότι το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πολιτική αξιοπιστία της αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι οι οικονομικές του προτάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε χρεοκοπία.

Ακριβώς αυτό το πλαίσιο αξιοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αναδείξει, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες των ευρωεκλογών, το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης, που θέτει στους πολίτες, τόσο σε ό,τι αφορά την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό, όσο και την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας στις Βρυξέλλες. Η προσεκτικά μελετημένη παρουσίαση των πεδίων στα οποία αξιοποιούνται οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης -από την ανακαίνιση νοσοκομείων και τις προληπτικές εξετάσεις, έως τους οδικούς άξονες, ακόμη και την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ για τους αθλητές του στίβου- αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη σημασία της Ευρώπης στο εσωτερικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ενισχύσει το πρωθυπουργικό του προφίλ μέσω των προγραμματικών προτάσεων, των ευρωπαϊκών διεκδικήσεων και του προσωπικού του στίγματος. Οι πολίτες έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους σε αυτόν στις δημοσκοπήσεις. Τα κυβερνητικά στελέχη πιστεύουν ότι η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη έβλαψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά απομένει να δούμε πόσο ακριβώς.

Κατά την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα επικεντρωθούν στη θετική ατζέντα και τις επιτυχίες της κυβέρνησης. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της εκλογικής τους βάσης, με τους πολίτες να ψηφίζουν γνωρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Ένα από τα θέματα που έχουν έμφαση στην καθημερινότητα είναι το στεγαστικό ζήτημα. Πρόσφατα, στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ένα δεύτερο πρόγραμμα “Σπίτι Μου” με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο απευθύνεται σε ζευγάρια 40-50 ετών και έχει διευρυμένη περίμετρο ωφελούμενων.

Στο επίκεντρο του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές, για τις οποίες δεν έχει ακουστεί τίποτα το ιδιαίτερο από  τον κ. Κασσελάκη. Επισημαίνονται οι προκλήσεις της επόμενης πενταετίας, αλλά και οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό της χώρας, με την αναμόρφωση του Ε.Σ.Υ και την παροχή μεγαλύτερης αυτονομίας στα σχολεία. Προτείνονται πολιτικές όπως το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο, η μείωση της ανεργίας, η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και η αντιμετώπιση της ακρίβειας, με βασική δέσμευση τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments