Πολιτική

Μητσοτάκης: Μήνυμα σε όσους σκέφτονται αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας

Μητσοτάκης: Μήνυμα σε όσους σκέφτονται αποχή ή ψήφο διαμαρτυρίας

Πηγή Φωτογραφίας: [369865] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Να μην παιχτούν στα ζάρια όσα έχει κάνει η κυβέρνηση", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να σταλεί μήνυμα για την επιτάχυνση μιας σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων στις ευρωεκλογές του 2024. Υπογραμμίζει ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστούν οι βαθιές παθογένειες της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει τον πήχη στο 33% για τις ευρωεκλογές, το ίδιο ποσοστό που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές το 2019. Ο στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό.

Απευθυνόμενος σε πολίτες που μπορεί στο παρά πέντε της κάλπης να είναι ακόμα αναποφάσιστοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια, όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας στις ευρωεκλογές». Δεν περνά άλλωστε απαρατήρητο στο κυβερνών κόμμα πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των αναποφάσιστων είχε ψηφίσει πέρυσι το καλοκαίρι τη Νέα Δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με την Alco το 37% όσων δεν έχουν αποφασίσει ακόμα και τώρα τι θα πράξουν την Κυριακή είχε επιλέξει τα γαλάζια ψηφοδέλτια τον Ιούνιο (το αντίστοιχο ποσοστό είναι 10% για το ΠΑΣΟΚ και 9 % για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πριν τις εκλογές ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή για να προχωρήσει γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις. Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, υπόσχεται ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Επίσης, επισημαίνει τη σημασία τού να μην αμφισβητούν την πολιτική νομιμοποίηση που έλαβε η κυβέρνηση στις προηγούμενες εκλογές τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την Πειραιώς έχουν το βλέμμα στραμμένο σε ψηφοφόρους που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία αλλά τώρα σκέφτονται να στραφούν προς κάποιο άλλο κόμμα για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για δήθεν μηνύματα διαμαρτυρίας, αυτά που θέλουν άλλα να δηλώσουν και άλλες συνέπειες μπορεί να φέρουν στη ζωή των ψηφοφόρων με το αποτέλεσμά τους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσέθεσε δε «το ζητούμενο των πολιτών, άλλωστε, εγώ δεν περιμένω κάθε φορά να το μάθω από τις εκλογές. Γνωρίζω καλά τα προβλήματα, τα αντιμάχομαι κάθε μέρα» και επεσήμανε «τώρα, όμως, είναι η ώρα να μετρήσουν τα μεγάλα και τα σημαντικά και όχι τα επιμέρους και τα μικρά».

Καθώς πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση επισημαίνει τα επιτεύγματά της στην οικονομία και σε θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών, παρέχοντας επίσης μια εικόνα των μελλοντικών στόχων και ενεργειών. Εστιάζει επίσης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στην εφαρμογή μόνιμων μέτρων υποστήριξης του εισοδήματος των πολιτών (όπως αυξήσεις στους μισθούς) και στις ενέργειες στον τομέα της στέγασης.

“Πρέπει να αποκρούσουμε αυτή τη νέα έκφανση του λαϊκισμού, ο οποίος σηκώνει πάλι κεφάλι, υποσχόμενος χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν και επιστρέφοντας και τον πολιτικό διάλογο σε μια εποχή τοξικότητας, που θα πίστευα ότι την έχουμε αφήσει πια πίσω μας» σημείωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ANT1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την κυβέρνηση εστιάζουν στην ανάγκη οι πολίτες να πουν «ναι» στην σταθερότητα και « όχι» στους πειραματισμούς και στις νέες περιπέτειες, ενώ υπογραμμίζεται εμφατικά πως «οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές, δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψή του για τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι μπορεί να πολιτεύεται όπως θέλει, αλλά δεν θα επιτρέψει την επιστροφή της χώρας στα χρόνια των μνημονίων. Αναφέρθηκε επίσης σε εκείνους που προβαίνουν σε εύκολες παροχές χωρίς ντροπή, αναφέροντας το ποσό των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι ήταν αντίθετο σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν μετά τις εκλογές του Ιουλίου, όπως η επιστολική ψήφος, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και ο δικαστικός χάρτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments