Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη Νορμανδία σήμερα Πέμπτη, καλεσμένος του Μακρόν -Θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία των Belharra

Μητσοτάκης: Στη Νορμανδία σήμερα Πέμπτη, καλεσμένος του Μακρόν -Θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία των Belharra

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ EMMANUEL MACRON ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία της Group Naval στην πόλη Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra

Τη Γαλλία θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλεσμένος του Εμανουέλ Μακρόν, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα ναυπηγεία της Group Naval στην πόλη Λοριάν, όπου ναυπηγούνται οι τρεις υπερσύγχρονες φρεγάτες Belharra. Πρόκειται για μια συμβολική επίσκεψη αλλά με ουσιαστικό νόημα, καθώς οι υπερσύγχρονες φρεγάτες αναμένεται να ενισχύσουν κατά πολύ την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας στο Αιγαίο.

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Ο ίδιος επέλεξε να μιλάει για το πόθεν έσχες του μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές

Όπως είχε επισημάνει προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Action24, «εκτιμούμε ότι την πρώτη θα την παραλάβουμε μέσα στο 2025 και τις άλλες δύο μέσα στο 2026».

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα, εκτός από τις φρεγάτες, αποκτήσει και κορβέτες, ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει ότι «επαναξιολογούμε όλα τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα, αναμένουμε τις τελικές εισηγήσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι στο πρόγραμμα να αποκτήσουμε κορβέτες, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δαπανούμε πόρους πέρα από τις δυνατότητές μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments