Πολιτική

Σαλαμίνα: Φτάνει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» – Ετοιμάζεται για αναχώρηση η «ΨΑΡΑ»

Σαλαμίνα: Φτάνει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» – Ετοιμάζεται για αναχώρηση η «ΨΑΡΑ»

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ "ΥΔΡΑ" ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ (SOCIAL MEDIA ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ/EUROKINISSI)

Αναμένεται να την υποδεχθεί η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας αναμένεται την Πέμπτη το πρωί η φρεγάτα «ΥΔΡΑ», μετά από τρεις μήνες στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», η οποία διεξάγεται στον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα.

Η «ΥΔΡΑ», που μπήκε την Τετάρτη σε ελληνικά νερά, θα φτάσει στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να την υποδεχθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος, Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας.

Μετά τις εκλογές Τη σκυτάλη προκειμένου να ενταχθεί στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» από την «ΥΔΡΑ» θα πάρει η φρεγάτα «ΨΑΡΑ», ωστόσο η αναχώρηση της τοποθετείται μετά τις εκλογές.

Τόσο για την ψήφο όσο και για να μπορέσει να γίνει η μεταφορά συγκεκριμένων συστημάτων.

Το λίφτινγκ Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» έχει ήδη γίνει το απαραίτητο «λίφτινγκ» για τη συμμετοχή του πλοίου στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ».

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΨΑΡΑ», όπως και η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» είναι φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ, με ηλικία που πλησιάζει τα τριάντα χρόνια.

Πλοία τα οποία δεν έχουν υποστεί εκσυγχρονισμό και οι δυνατότητες τους όπως παραδέχονται και οι αρμόδιοι επισήμως είναι συγκεκριμένες.

Έλληνας διοικητής Σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει και την διοίκηση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», αφού εδρεύει στο στρατηγείο της Λάρισας. Διοικητής της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», εν όρμω, είναι ο έλληνας υποναύαρχος Βασίλης Γρυπάρης, η οποία λαμβάνει χώρα σε περιοχή υψηλού ρίσκου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments