Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Ηττήθηκε με 2-1 από τη Γερμανία λίγο πριν το φινάλε

Εθνική Ελλάδος: Ηττήθηκε με 2-1 από τη Γερμανία λίγο πριν το φινάλε

Πηγή Φωτογραφίας: [370068] ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI)

Προηγήθηκε με τον Μασούρα στο 34΄, δέχτηκε την ισοφάριση στο 55΄ από τον Χάβερτς και υπέκυψε στην εκπνοή από το τέρμα του Γκρος

Με γκολ του Πασκάλ Γκρος στο 89΄ η Γερμανία νίκησε την Ελλάδα 2-1 στον τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της για το EURO 2024. H εθνική πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο «Μπορούσια Παρκ» του Μενχενγκλάντμπαχ, παρουσία χιλιάδων Ελλήνων.

Προηγήθηκε με τον Μασούρα στο 34΄, δέχτηκε την ισοφάριση στο 55΄ από τον Χάβερτς και υπέκυψε στην εκπνοή από το τέρμα του Γκρος.

Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της εθνικής μας ομάδας ήταν εξαιρετική. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Τζόλης έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς από υπερβολική σιγουριά, επέτρεψε στο Νόιερ να αποκρούσει. Όμως, ο πολύπειρος Γερμανός γκολκίπερ έκανε λάθος στο 34΄ σε άλλη προσπάθεια του Τζόλη, δίνοντας τη δυνατότητα στον Μασούρα να ανοίξει το σκορ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethniki Omada (@ethnikiomada)

Με τους Σιώπη, Μάνταλο και Μασούρα να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου και τους Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο να είναι σταθεροί στο κέντρο της άμυνας, η Ελλάδα δεν κινδύνευσε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, προβλημάτισε έντοντα τους διοργανωτές του EURO 2024, στο τελευταίο φιλικό τους πριν από τη διοργάνωση.

Ωστόσο, στο β΄ ημίχρονο οι Γερμανοί έδειξαν κατά διαστήματα την κλάση τους. Η είσοδος του Λιρόι Σανέ έδωσε ενέργεια στην επιθετική γραμμή των γηπεδούχων, που άρχισαν να κυκλοφορούν πολύ άνετα την μπάλα και να ασκούν πίεση στον Βλαχοδήμο. Η ισοφάριση ήλθε στο 55΄ από έξοχο συνδυσμό και τελικό παραλήπτη τον Κάι Χάβερτς, ο οποίος σκόραρε με σουτ μέσα στην περιοχή. Στο 64΄ ο Τζόλης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και προσπάθησε να πλασάρει κάτω από τα πόδια του Νόιερ, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 85΄ η «οβίδα» του Φίλκριγκ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Αθανασιάδη, αλλά στο 89΄ ο Γκρος έδωσε τη νίκη στην «μάνσαφτ». Από απομάκρυνση, η μπάλα στρώθηκε στο δεξί ποδι του άσου της Μπράιτον, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα χάριζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Έτσι, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τη Γερμανία, κάτι που για τελευταία φορά συνέβη πριν από 44 χρόνια (1980).

Οι συνθέσεις: 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (68΄ Χένριχς), Ρίντιγκερ (68΄ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46΄ Ράουμ), Άντριχ (68΄ Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (68΄ Φίλκριγκ), Βιρτς (46΄ Σανέ), Χάβερτς ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78΄ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78΄ Κουρμπέλης), Μασούρας (68΄ Δουβίκας), Μπακασέτας (68΄ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10΄λ.τρ. Παυλίδης)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments