Διεθνή

Πυρά Τραμπ κατά Μπάινεν μετά την καταδίκη του

Πυρά Τραμπ κατά Μπάινεν μετά την καταδίκη του

Πηγή Φωτογραφίας: Npr.org

Απείλεισαι με δασμούς χώρες από όπου φεύγουν μετανάστες για τις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέκαμψε προχωρώντας σε μία εξαιρετικά έντονη επίθεση εναντίον της μετανάστευσης στην πρώτη του προεκλογική ομιλία του μετά την καταδίκη του στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε εναντίον της πολιτικής υπέρ της «εισβολής» που κατ’ αυτόν εφαρμόζει ο διάδοχός του στην προεδρία Τζο Μπάιντεν -παρά το πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων που αποφάσισε με εκτελεστικό διάταγμα και είπε πως σκέφτεται να επιβάλει εξοντωτικούς δασμούς στις χώρες από όπου φεύγουν οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράτυπα στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αν επικρατήσει τον Νοέμβριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για πολιτική «ανοίγματος» των συνόρων που ασκεί, όπως υποστήριξε, ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην Αριζόνα, πολιτεία που συγκαταλέγεται σε αυτές που ίσως κρίνουν το αποτέλεσμα. Το 2020, ο Δημοκρατικός κέρδισε εκεί με διαφορά μόλις 10.000 ψήφων.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα στερείται από τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην αμερικανική επικράτεια το δικαίωμα του ασύλου όταν ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 2.500 ημερησίως για επτά συνεχόμενες ημέρες, όπως συμβαίνει το τρέχον διάστημα.

«Την πρώτη ημέρα της θητείας μου, θα ακυρώσω το σκανδαλώδες διάταγμα του ‘αγύρτη Τζο’», πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος στο ενθουσιασμένο πλήθος, κάνοντας λόγο για μέτρο «υπέρ της εισβολής», «υπέρ τις διακίνησης παιδιών», «υπέρ των διακινητών ναρκωτικών». «Θα βάλω τέλος σε όλες τις πολιτικές ανοίγματος των συνόρων» της κυβέρνησης Μπάιντεν, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους οπαδούς του στη νοτιοδυτική πολιτεία από όπου περνούν πολλοί από τους μετανάστες, κυρίως από την κεντρική και τη Λατινική Αμερική, που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ.

Ακόμη, επέσεισε την απειλή πως θα επιβάλλει αντίποινα, ιδίως εξοντωτικούς δασμούς, στις χώρες από όπου φεύγουν οι μετανάστες αν δεν παίρνουν μέτρα για να σταματήσουν τις ροές τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments