Nέα της αγοράς

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Μπαίνουμε στην λιανική αγορά ρεύματος της Μ. Βρετανίας

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Μπαίνουμε στην λιανική αγορά ρεύματος της Μ. Βρετανίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μπαράζ deals το επόμενο διάστημα, με στόχο η Metlen να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες

Τo σχέδιό του να εισχωρήσει στην λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας ξεδίπλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας στην Telegraph.

Όπως ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα, ελπίζει να πραγματοποιήσει μια σειρά από συμφωνίες κατά την ένταξή του στο βρετανικό χρηματιστήριο ώστε να εισχωρήσει στην αγορά.

Ο κ. Μυτιληναίος σχεδιάζει όπως είπε μια σειρά από γρήγορα deals το επόμενο διάστημα, με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχες βρετανικές εταιρείες ενώ επιφύλαξε θερμά λόγια στις αγγλικές εταιρείες Octopus και Ovo που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

«Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Εμείς αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε και τις προκλήσεις» είπε.

Η Metlen παρουσιάζεται από την Telegraph στο βρετανικό κοινό ως ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει μέταλλα, ενέργεια και κατασκευές έχοντας ήδη μια ισχυρή παρουσία στην αγορά προμήθειας στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία, η οποία μετονομάστηκε τις προηγούμενες μέρες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την είσοδο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, έχει κατασκευάσει ηλιακά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσει υποδομές για το Εθνικό Δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων γραμμών υψηλής τάσης, και του εμβληματικού έργου Eastern Green Link 1.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν»

Αναφερόμενος στις εγχώριες δραστηριότητες, κ. Μυτιληναίος περιέγραψε την διαδρομή της Metlen στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού. «Ξεκινήσαμε στην Ελλάδα πριν δέκα χρόνια από το μηδέν όταν υπήρχε μόνο ένα κρατικό μονοπώλιο. Έτσι ξέρουμε πολύ καλά πώς να ξεκινήσουμε και τώρα από την αρχή μια δραστηριότητα και έχουμε αναπτύξει όλες τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό για να ανταποκριθούμε στη δουλειά».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι η φιλοδοξία του να εισχωρήσει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεν επηρεάστηκε από την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές. Όπως είπε, η τροφοδοσία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού. «Έχουμε συνηθίσει σε αυτό. Έχουμε συνηθίσει το πήγαινε έλα των πολιτικών για την ενέργεια και μέχρι να διευθετηθεί η ενεργειακή μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον».

Κατά την Telegraph ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, βρίσκεται στη διαδικασία εισαγωγής του ομίλου του στο χρηματιστήριο στο Λονδίνο, θεωρώντας μια πιθανή αποτίμηση έως 5 δισ. λιρών, κάτι που εκτιμάται ότι θα την εντάξει στο δείκτη μετοχών FTSE 100 blue –chip. Η είσοδος στο LSE προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Όπως τονίζεται, η Metlen σχεδιάζει να διατηρήσει την υπάρχουσα χρηματιστηριακή της αγορά στην Αθήνα, και να κάνει παράλληλα το Λονδίνο την κύρια βάση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments