Podcasts | Pagenews Politics #43

Σακελλάρης: Η ΝΔ είναι η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού

Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές

07.06.2024 | 15:33

Listen On:

Σακελλάρης: Η ΝΔ είναι η παράταξη του υπεύθυνου πατριωτισμού

Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές

Μια συζήτηση επί όλων των θεμάτων που συνθέτουν την πολιτική επικαιρότητα είχαν ο κ. Βασίλης Σακελλάρης και η δημοσιογράφος κ. Σοφία Χύτου.

Μιλώντας στο Pagenews, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε για την πρόταση του πρωθυπουργού να του προτείνει να κατεβεί ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος και σχολίασε: «Ασχολούμαι εδώ και χρόνια με την πολιτική. Είναι πολύ τιμητική η επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου. Δραστηριοποιούμαι στο διεθνές σκέλος της Νέας Δημοκρατίας και παρακολουθώ στενά και συστηματικά τις πολιτικές εξελίξεις».

Αναφερόμενος στο εάν το 33% είναι ένας εφικτός στόχος για τη Νέα Δημοκρατία, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε «Έχω περιοδεύσει σε πάρα πολλά μέρη της χώρας μας. Ο κόσμος συσπειρώνεται περισσότερο όσο πλησιάζουμε τις κάλπες. Η ΝΔ βάζει θέματα για την Ευρώπη. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία. Ο πρωθυπουργός εξήγησε γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές. Σηκώσαμε το γάντι των προκλήσεων της αντιπολίτευσης. Πιστεύω πως θα πάμε πολύ καλά».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο μια υψηλής αποχής, ο κ. Σακελλάρης σημείωσε πως «οι πολίτες πρέπει να πάνε στην κάλπη. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους γιατί οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές για την πατρίδα μας».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το εάν αμαυρώθηκε η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη και για το εάν τίθεται ζήτημα κράτους δικαίου, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί από το 2019 και μετά. Ο πρωθυπουργός είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων θεσμών. Η χώρα είναι καλά προετοιμασμένη. Πρωτοβουλίες της χώρας αγκαλιάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα».

Μιλώντας για την απειλή μιας ανόδου των ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ο κύριος Σακελλάρης επισήμανε πως «τα συντάγματα και οι θεσμοί στην Ε.Ε. είναι καλά ριζωμένα, αν και βλέπω τη ροπή προς τα ακροδεξιά. Οι λαϊκιστικές δυνάμεις δίνουν ψευδεπίγραφες λύσεις. Δεν θεωρώ ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει ιδιαίτερο κίνδυνο. Εκτιμώ πως η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει και να φροντίσει την άμυνά της. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει στρατηγικά αυτόνομη. Παρά το μέγεθός της, καταφέραμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία. Και μια στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη θα είναι μια εξέλιξη θετική και για τη χώρα μας. Η Ευρώπη έχει προτάσεις, όπως προτάσεις για την Ευρώπη έχουν και το ΕΛΚ και η Νέα Δημοκρατία».

Σε σχέση με το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και τη συζήτηση γύρω από αυτό, επισημάνθηκε ότι «η ΝΔ έχει την ατζέντα και το πρόγραμμα. Η ψήφος στη ΝΔ είναι μια θετική ψήφος. Η εξέλιξη με το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη σημαίνει πως αποφεύγουμε να συζητήσουμε για την Ευρώπη. Από πλευράς μου, προσπαθώ, στο μέτρο των δυνατότητων μου, να θέτω ζητήματα σχετικά με την Ε.Ε. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μια εμμονή σχετικά με το πόθεν έσχες. Ο κ. Κασσελάκης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις πολιτικές αξιώσεις των νέων ανθρώπων όσον αφορά την Ευρώπη και την Ε.Ε.».

Τέλος, αναφορικά με το εάν ο νόμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών απομάκρυνε ψηφοφόρους από την παραδοσιακή, συντηρητική βάση της ΝΔ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε: «Είμαστε μια πολύ μεγάλη παράταξη. Αρκετοί άνθρωποι διαφώνησαν, αλλά δεν νομίζω πως αυτό σημαίνουν ότι θα κινηθούν προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη, κόμματα μονοθεματικά. Η ΝΔ είναι μια πατριωτική παράταξη, μια παράταξη του πατριωτισμού της ευθύνης. Η ΝΔ δεν διεκδικεί κανένα μονοπώλιο όσον αφορά τη θρησκεία. Η ΝΔ δεν εκφέρει ένα λαϊκιστικό λόγο για τα εθνικά ζητήματα. Συγκολλητική ουσία του κόμματος και της ευρύτερης παράταξης είναι ο πρωθυπουργός. Και είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά», ολοκλήρωσε ο κύριος Βασίλης Σακελλάρης.