Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Πλήρης αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Πλήρης αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την επισκευή, αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με την παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αξία του έργου ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την επισκευή, αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με την παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο ειδικά, την εν λόγω σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «Γ. ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ», παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το Έργο είναι ύψους 1.049.747,01 ευρώ και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο παριστάμενος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «η  καλύτερη απάντηση σε όσους διαδίδουν ότι απεργαζόμαστε ένα δόλιο σχέδιο κατεδαφίσεως του ΕΣΥ είναι όλα αυτά που κάνουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη συντονίζει όλη την προσπάθεια και τη συγχαίρω για αυτό. Τα Κέντρα Υγείας είναι η βασικότερη μονάδα παραγωγής υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας».

Και συμπλήρωσε ο Άδωνις: «Δεν μπορούμε να έχουμε Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας  χωρίς Κέντρα Υγείας που λειτουργούν σωστά. Και δυστυχώς τα Κέντρα Υγείας είχαν μείνει για πάρα πολλά χρόνια αφρόντιστα. Χάρη στη ζωτικότητα και ενεργητικότητα του ΤΑΙΠΕΔ του κ. Σταμπουλίδη και του κ. Σερέτη από την ΥΠΕ, είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για να έχουμε τεράστια αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της χώρας. Οι πολίτες αξίζουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας και εμείς εργαζόμαστε για να την λάβουν. Όλοι μαζί, συντονισμένοι μία ομάδα».

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, δήλωσε: «Μόλις επέστρεψα από περιοδεία στα νησιά, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και πραγματικά, αν δεν επισκεφτεί κανείς τα Κέντρα Υγείας στις νησιωτικές περιοχές, δεν κατανοεί σε βάθος τον όρο νησιωτικότητα, γιατί κάθε νησί είναι ένας άλλος μικρόκοσμος. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο. Προχωράμε στην αναβάθμιση των υποδομών και ενισχύουμε τον εξοπλισμό στα Κέντρα Υγείας για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες. Σιγά-σιγά ξεκινάνε και από αυτό το μήνα οι Κινητές Ομάδες της Πρωτοβάθμιας, να μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάθε πολίτη και να κάνουμε πράξη το όραμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και για την Πρόληψη, πάμε εμείς στους πολίτες».

Από τη μεριά του, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας που γίνεται μια ολοκληρωμένη σοβαρή παρέμβαση για τα Κέντρα Υγείας, και όχι μόνο και για τα νοσοκομεία μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Αγαπηδάκη, τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και όλους τους συνεργάτες γιατί έχει ξεκινήσει και υλοποιείται και θα το δείτε σε πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα όλο αυτό το πολύ μεγάλο έργο που είναι συλλογική προσπάθεια και από πρώτη στιγμή η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έδειξε ένα τεράστιο ενδιαφέρον για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και να εκταμιεύσουμε όλο το ποσό που μας δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ακόμη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ωρίμασε και διενήργησε με ταχύτητα και διαφάνεια ένα ακόμα έργο στο πλαίσιο του μεγαλύτερου προγράμματος αναβάθμισης των υποδομών Δημόσιας Υγείας: τη λειτουργική και ενεργειακή ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να συνδράμει την Πολιτεία σε έργα που μεταμορφώνουν τις δομές υγείας στην Περιφέρεια και ειδικά στα ελληνικά νησιά, ώστε να έχουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πρόσβαση σε ποιοτικότερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες υγείας. Η Μονάδα έχει αναλάβει να εκσυγχρονίσει δεκάδες Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία στα νησιά μας, συμβάλλοντας καταλυτικά και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments