Πολιτική

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα στο Κέντρο

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα στο Κέντρο

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ο Νίκος Ανδρουλάκης κοιτά προς τους ανθρώπους του κέντρου.

Δύο αστάθμητοι παράγοντες θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ ότι θα κρίνουν την εκλογική μάχη, όχι ως προς το ποιος θα είναι πρώτος, αλλά ως προς τη δεύτερη θέση αλλά και τα ποσοστά των κομμάτων: τι τελικά θα επιλέξουν οι αναποφάσιστοι και πόσοι ψηφοφόροι θα επιλέξουν την αποχή. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι η χώρα οδεύει προς μια αποχή ρεκόρ, αλλά το κρίσιμο ζήτημα είναι ποιοι ψηφοφόροι θα επιλέξουν να πάνε για… μπάνιο αντί για την κάλπη.

Πρόσφατα, γνωστός δημοσκόπος επεσήμανε ότι η αποχή δεν θα ευνοήσει απαραίτητα το πρώτο κόμμα, καθώς δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τις προτιμήσεις των αποχωρήσεων. Στο ΠΑΣΟΚ, παρατηρώντας τις συσπειρώσεις, πιστεύουν ότι οι “διαρροές” δεν θα είναι τόσο μαζικές όσο στο ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που τους χαροποιεί. Σύμφωνα με την Prorata, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 13,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,2%, με το ανώτατο όριο του ΣΥΡΙΖΑ στο 15,7% και του ΠΑΣΟΚ στο 15,3%.

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Νίκος Ανδρουλάκης γυρίζει το βλέμμα του προς τους ανθρώπους και τους ψηφοφόρους του κέντρου, οι οποίοι θα επηρεάσουν σημαντικά το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, το 19,4% των αναποφάσιστων βρίσκεται στο κέντρο, ενώ ακολουθούν η κεντροαριστερά με 15,4% και η Αριστερά με 14,2%. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι η μάχη για τη δεύτερη θέση θα είναι ανοικτή μέχρι το τέλος, παρά την υποβάθμιση του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Στην Κρήτη, το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με διαφορά 6,6 μονάδων από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρουσιάζει τις μικρότερες απώλειες σε σχέση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν κοινές αγωνίες για να αντιμετωπίσουν τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, απέρριψε τη διαπραγμάτευση με ανθρώπους που διαφέρουν ιδεολογικά και πολιτικά από αυτόν, καθώς θεωρεί ότι αυτή θα αποτύχει. Ο κ. Ανδρουλάκης επιθυμεί να ξαναφτιάξει το κοινό του σπίτι με πολιτικούς όρους, αλλά μόνο με ανθρώπους που έχουν κοινές αγωνίες μαζί του. «Καλώ τα πρόσωπα της γενιάς μου και των μεγαλύτερων γενεών να ξαναφτιάξουμε το κοινό μας σπίτι, αλλά πάντα με πολιτικούς όρους. Δεν πρόκειται, όμως, να ξεκινήσω μία διαπραγμάτευση με ανθρώπους που ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχω καμία σχέση και θα είναι απολύτως αποτυχημένη.  Αλλά με ανθρώπους που έχουμε κοινές αγωνίες για να υπάρξει ένας πραγματικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, έχω δεσμευτεί», είπε ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments