Πολιτική

Εγκλωβισμός Κασσελάκη στο “πόθεν έσχες”

Εγκλωβισμός Κασσελάκη στο “πόθεν έσχες”

Πηγή Φωτογραφίας: [369437] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τη στρατηγική των τελευταίων ημερών.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να βρεθεί απέναντι στις επιλογές που έκανε τόσο σε πολιτικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Την Κυριακή το βράδυ θα φανεί εάν η απόφαση να παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση πριν από τις ευρωεκλογές, παρά τις συμβουλές των συνεργατών του, ήταν σωστή. Επίσης, θα διαπιστωθεί εάν η ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες είχε αποτελέσματα και αν η προσωπική του αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καθιέρωσε ως κύριο αντίπαλο του πρωθυπουργού.

Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διχάζονται ως προς τα αποτελέσματα των εκλογών. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει το 18%, ενώ άλλοι είναι πιο απαισιόδοξοι και προβλέπουν περίπου 16% για το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβάνεται ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι προσωπική πρόκληση για αυτόν και για το νέο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα κριθεί η ιδεολογική αλλαγή, το πολιτικό στυλ και η ικανότητα του κόμματος να αποτελέσει πειστική εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, τα τελευταία 24 ώρα, αποφάσισε να επικεντρωθεί στον αντι-μητσοτακικό λόγο, με σκοπό να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά των πολιτών του προοδευτικού χώρου και της κεντροαριστεράς.

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων στενών συνεργατών του, πιστεύουν ότι ο Κασσελάκης “αυτοεγκλωβίστηκε” όταν δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες, καθώς θα έπρεπε να το κάνει μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Ωστόσο, ο ίδιος υποστήριξε την επιλογή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.

«Τον προκάλεσα. Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Και τι κάνει τώρα; Δίνει τρίμηνη παράταση για την υποβολή των δηλώσεων του 2023 και η πλατφόρμα θα ανοίξει τρεις μήνες μετά. Τι φοβάται; Κύριε Μητσοτάκη; Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ! Εμένα δεν με κρατάτε από πουθενά! Κανείς δεν με κρατάει από πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε όλοι λαμόγια! Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Είμαι καθαρός ουρανός»! «Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού. Ήμουν εκπρόθεσμος και γι’ αυτό είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Πρόστιμο θα πληρώσω! Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας θα πληρώσω εγώ γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε αίσθηση με την επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι δεν είναι Ανδρουλάκης για να τον κρατάει ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές, πυροδοτώντας έτσι την ένταση ανάμεσα στα δύο κόμματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τα θέματα της ακρίβειας και επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα για την ακρίβεια, το οποίο κοστολογήθηκε στα 2,4 δισ. Μερικά από τα μέτρα περιλαμβάνουν την επίσημη σφραγίδα για το Μηδέν % ΦΠΑ, το ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και τη δημιουργία Τειρεσία για εταιρείες που αισχροκερδούν. Ο Κασσελάκης ανέφερε επίσης ότι αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, δεν θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ως λαός και τα 2/3 θα μείνουν πίσω. Επίσης, υποσχέθηκε να επαναφέρει τη 13η σύνταξη, καθώς αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments