Πολιτική

Κασσελάκης: Θεαματική αυλαία στο Σύνταγμα [vid]

Κασσελάκης: Θεαματική αυλαία στο Σύνταγμα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός και ιστορικός ηγέτης της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, όπως επίσης τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.

Πατριωτική συστράτευση, δημοκρατική συσπείρωση, μαζική συμμετοχή ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης από την κατάμεστη από κόσμο πλατεία Συντάγματος, καλώντας τους πολίτες να δώσουν μαζικά το παρών στις κάλπες της Κυριακής, βάζοντας «τέλος στην αλαζονεία του 41%». Χιλιάδες φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από όλη την Αττική – και όχι μόνο – κατέφθαναν από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας για να λάβουν μέρος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός και ιστορικός ηγέτης της παράταξης Αλέξης Τσίπρας, όπως επίσης τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας: «Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση και με αποστόμωσε: “Πώς είναι δυνατόν να λείπω;”. Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της» σημείωσε με νόημα.

Αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, όλα θα είναι αλλιώς, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι την επομένη των εκλογών «η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει» η οποία όπως ξεκαθάρισε θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε παράλληλα σφοδρή κριτική εναντίον του πρωθυπουργού και της ΝΔ, εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» για την ακρίβεια, το έγκλημα των Τεμπών και τη λειτουργία του Κράτους δικαίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία. Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα “αλαζονεία τέλος” το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κ. Μητσοτάκη: Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο – ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα ώστε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, κάτι που θα τα αλλάξει όλα.

«Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει. Και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία. Τη σταθερότητα τη δοκιμάσατε. Ήταν σταθερότητα προς τα πίσω σας συμπίεσε προς τα κάτω. Σας έσπρωξε έξω από τη ζωή που ονειρεύεστε. Δώστε τη δύναμη στο καινούργιο. Τη φόρα του νέου που δεν αρκείται στο λίγο, που δεν του φτάνει μισή ζωή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην κάλπη των ευρωεκλογών, αναφέροντας ότι η απόχη την Κυριακή είναι μια έμμεση ψήφος. «Μία έμμεση επιδοκιμασία του “41% έχω, ό,τι θέλω κάνω”.

Η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι”, να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη. Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Μόνο η ψήφος την Κυριακή στέλνει το μήνυμα. Γι’ αυτό είναι η ώρα να δώσουμε μισή ώρα από την Κυριακή μας στην κάλπη. Να ζητήσουμε από τον φίλο, τον συνάδελφο, τον συμφοιτητή, τον γείτονα να το κάνει κι αυτός».

Όπως είπε, «αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα, αξίζουμε ψηλότερα. Καλή δύναμη σε όλες και όλους. Γιατί θέλει δύναμη και κουράγιο, το ξέρω, να παλεύεις με τους λύκους. Αλλά είμαστε όλοι μαζί! Κανένας μόνος του. Κανένας πίσω! Όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτή είναι η δύναμή μας!».

Κλείνοντας την ομιλία, ανέφερε με εμφανή συγκίνηση: «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Για τη συμμετοχή σας, για τον αγώνα σας, για τη στήριξή σας. Για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Να ξέρετε: Είμαι διάφανος μπροστά σας. Να ξέρετε: Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ».

Στο τέλος όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκαν στο βήμα μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, στέλνοντας το μήνυμα ότι «όλοι μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε τη ζωή μας». Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κλείνει σήμερα το βράδυ από την Πάτρα με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments