Πολιτική

Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη [vid]

Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370062] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ρίχνοντας την αυλαία της προεκλογικής περιόδου εν όψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου για τη νέα Ευρωβουλή.

Το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση έδωσαν πολλά στελέχη της ΝΔ και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, καθώς και απλοί πολίτες, υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. «Σας ευχαριστώ από καρδιάς, η Αθήνα στέλνει μήνυμα ευθύνης και νίκης σε κάθε άκρη της Ελλάδας» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός. «Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» τόνισε, σημειώνοντας ότι η συγκυρία «δεν επιτρέπει πειραματισμούς, δεν επιτρέπει αδράνεια και διαμαρτυρία».

Αντιλαμβανόμαστε την κούραση των πολιτών, τονίζουμε πως αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να εκλέξουν «ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο». Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι διαβάλλει τη χώρα μας στην Ευρώπη και προσέθεσε πως «έχουμε ανάγκη από ευρωβουλευτές που θα φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το πετύχει».

«Να είναι απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν για χρόνια στην Ευρώπη, μόνο και μόνο για να δυσφημούν την πατρίδα μας. Που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης. Τέτοιους εκπροσώπους δεν τους θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Σηκώνουμε το γάντι, η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής, όλη η Ελλάδα θα είναι πάλι μπλε, τόνισε ο πρωθυπουργός. Και συμπλήρωσε ότι μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδικήσεων στην Ευρώπη για την επόμενη πενταετία. Αναφέρθηκε, δε, ακόμα και στο μπιτς μπαρ στη Ρόδο, που έκλεισε σήμερα, για να τονίσει ότι δεν υπάρχει πια καμία ανοχή στις παρανομίες.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αντιπολίτευση με τον λαϊκισμό της θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά της χώρας προς την Ευρώπη. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμά του -«ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά- αλλά και στα… δεξιότερα της ΝΔ, «φωτογραφίζοντας» τον Κυριάκο Βελόπουλο, που τάζει συντάξεις 4.000 ευρώ. Καταφέρθηκε επίσης εναντίον των τηλε-εμπόρων της θρησκείας και της πίστης, ενώ κάλεσε να κλείσουμε τα αυτιά σε όσους τάζουν λεφτόδεντρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος των Τιράνων και των Σκοπίων περνάει μέσα από την Αθήνα. Αναφορικά με την Τουρκία, είπε ότι θέλουμε να ζούμε γειτονικά, χωρίς επικίνδυνες εντάσεις.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους. Να είναι απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν για χρόνια στην Ευρώπη, μόνο και μόνο για να δυσφημούν την πατρίδα μας. Που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης. Τέτοιους εκπροσώπους δεν τους θέλουμε».

«Ευρώπη» είναι οι μεγάλες και μικρές καθημερινές νίκες που δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Αν άλλοτε παλέψαμε να «Μείνουμε Ευρώπη», τώρα «Είμαστε Ευρώπη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Η εκλογή της Ελλάδας στον ΟΗΕ, απόδειξη του παγκόσμιου κύρους που, πλέον διαθέτει. Και ένας ακόμη λόγος ότι το διεθνές πρόσωπο της χώρας πρέπει να υποστηρίζεται από εσωτερική συνοχή κι όχι πολυκερματισμό», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης σε διάφορα μέτωπα, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid, και στάθηκε «στα 36 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης που φέραμε στη χώρα», αναφέροντας πως το κράτος εκσυγχρονίζεται και ψηφιοποιείται διαρκώς.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε:

«Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε από που ξεκινήσαμε, για να μην θέσουμε σε κίνδυνο επιτυχίες που κατακτήσαμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Θυμόμαστε πού ήταν η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, όμηρος των φόρων με τη μεσαία τάξη τσακισμένη, με διάτρητα σύνορα και μνημόνια, με πόλεις και νησιά παραδομένα στις μεταναστευτικές ροές, με υψηλή ανεργία, χωρίς ελπίδα, σε κοινωνία παραλυμένη και διχασμένη και με ανύπαρκτη διεθνή παρουσία και επιρροή.

Αυτή ήταν η Ελλάδα στις προηγούμενες ευρωεκλογές, μην ξεχάσουμε την πρόοδο, σήμερα η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Έχουμε προσεγγίσει το 10% σε ανεργία, έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, το μέσο εισόδημα έχει βελτιωθεί κατά 20%, ο κατώτατος μισθός κατά 28%, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, αλλά τα στοιχεία απαντούν στον μηδενισμό της αντιπολίτευσης.

Μέχρι να κερδίσουμε τη μάχη δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας με παρεμβάσεις που θα μείνουν.

Ευρώπη είναι το gov.gr. το 112 και η σύγχρονη πολιτική προστασία, είναι να ψηφίζουμε και εδώ επιτέλους με επιστολική ψήφο, μεταρρύθμιση που μόνο εμείς ψηφίσαμε.

Είναι ο e-ΕΦΚΑ, είναι το πρόγραμμα «Σπίτι μου», είναι ότι το 2025 η χώρα θα αποκτήσει ολοκληρωμένο εθνικό κτηματολόγιο, ότι σε όλη τη χώρα συντάσσονται τοπικά πολεοδομικά σχέδια, είναι οι παρεμβάσεις κατά της βίας κατά των γυναικών, είναι ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, η δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, η νομιμότητα στις παραλίες, το beach bar στη Ρόδο έκλεισε σήμερα, δεν ανεχόμαστε την παρανομία.

Ευρώπη είναι να έχουμε γήπεδα δίχως χούλιγκαν, είναι ανοιχτά πανεπιστήμια όπου κουμάντο δεν θα κάνουν οι βαριοπούλες και οι μπαχαλάκηδες. Αποκτήσαμε επενδυτική βαθμίδα, επεκτείνονται οι προληπτικές εξετάσεις, δίνεται έμφαση στις δημόσιες συγκοινωνίες».

«Την Κυριακή να τιμήσουμε την αγαπημένη παράταξη με μία ακόμα νίκη, με μία νίκη που θα κάνει πράξη τον στόχο μας να βρεθούμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, καλό αγώνα και με τη νίκη, ζήτω η ΝΔ», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments