Πολιτική

Μητσοτάκης: Ο Κασσελάκης επέλεξε να κάνει σόου με το πόθεν έσχες του–Ο πολακισμός γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Ο Κασσελάκης επέλεξε να κάνει σόου με το πόθεν έσχες του–Ο πολακισμός γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Δεν θα ήθελα το βράδυ των εκλογών να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι λόγω της μεγάλης αποχής» τόνισε ο πρωθυπουργός

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΙ μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στην αποχή και στον φόβο να φθάσει σε μεγάλο ποσοστό ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Εύχομαι αυτό να μην συμβεί (να φτάσει ακόμα και 60%) και να αντιληφθούν οι πολίτες ότι αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για το μέλλον τους. Αντιλαμβάνομαι την κούραση των πολιτών. Οι πολίτες ψήφισαν πολλές φορές. Τώρα τους λέμε ξανά ‘ελάτε στην κάλπη’. Ο κόσμος μπορεί να έχει τα δικά του προβλήματα και να αντιμετωπίζει αυτές τις εκλογές με απάθεια».

Είναι όμως σημαντικές οι εκλογές για τη δύναμη των κομμάτων και θέλω να πω ότι αξίζει τον κόπο η συμμετοχή, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Ευρώπη μας αφορά όλους. Κάνω μια έκκληση παρά τον καλό καιρό να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή. Δεν θα ήθελα να συζητάμε και να λέμε ότι είμαστε όλοι χαμένοι επειδή είχαμε μεγάλη αποχή» σημείωσε.

Κανένα αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εθνική κάλπη

«Δεν θέλω το βράδυ των εκλογών να βγει κάποιος και να πει ότι δεν έχουμε τη νομιμοποίηση από τον λαό. Δεν κάναμε εμείς τις εκλογές δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Όλοι έρχονται και λένε ‘κοντύνετε τον Μητσοτάκη’. Κανένα αποτέλεσμα δεν θα οδηγήσει την χώρα σε εθνική κάλπη.

Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

Σχολιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε: «Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Νόμιζα ότι είχαμε τελειώσει με τον Πολακισμό αλλά εδώ ο μαθητής έχει ξεπεράσει τον δάσκαλο». Αν δείτε την ομιλία στο Σύνταγμα θα δείτε ότι είναι γεμάτη ύβρεις κατά όλων.

«Το δήθεν εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση. Δεν βλέπω μεγάλες διαφορές στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Στον βαθμό τοξικότητας του λόγου τους έχουν διαφορά. Ήλπιζα δεν μια ευρύτερη διακομματική συναίνεση. Καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ την επιστολική ψήφο. Μια τεράστια μεταρρύθμιση. Θα φέρουμε μια συνολική ρύθμιση η οποία σε πρώτη φάση θα αφορά τους εκτός επικρατείας συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης για το πόθεν έσχες

«Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε κάλλιστα να έχει καταθέσει το πρώτο πόθεν έσχες εδώ και αρκετούς μήνες. Ο ίδιος αποφάσισε να το κάνει σόου. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση. Από εκεί και πέρα το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά. Μην μπερδεύουμε το πρώτο με το ετήσιο πόθεν έσχες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νομίζω αναγνώρισε και ο ίδιος, είπε, ερωτηθείς αν έχει παρανομήσει. «Έρχεται και λέει ότι είναι ο μόνος έντιμος και καθαρός. Μας λέει ότι όλοι είναι κλέφτες εκτός από αυτόν. Χρησιμοποίησε μια απαράδεκτη γλώσσα. Δεν μας κάνει χάρη να καταθέσει το πόθεν έσχες».

Πληθωρισμός και ακρίβεια

«Πάντα μπορούμε καλύτερα» είπε ο πρωθυπουργός. « Είμαι ο πρώτος που θα το πω. Οι πολίτες έχουν δυσκολίες. Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα των Ελλήνων. Σχετικά ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό».

Και συνέχισε: «Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κατά 28%. Όσοι δουλεύουν με τον κατώτατο είναι ποσοστιαία λιγότεροι. Στόχος μας είναι η μείωση της ανεργίας και να υπάρχει μια πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη».

«Δεν μας αρκεί να μειωθεί ο πληθωρισμός αλλά θέλουμε μείωση τιμών» πρόσθεσε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι «βλέπουμε σιγά – σιγά μειώσεις στις τιμές».

Για τον στόχο των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Το σύνθημά μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές. Για το αν θα έχουμε ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης και ένα νέο κοινό ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα. Σκεφτείτε να είχαμε μια ευρωπαϊκή προσθήκη στους πόρους που δαπανάμε για την άμυνα. Είναι όμως μια εθνική κάλπη που θα βγουν εθνικά συμπεράσματα. Το μόνο κόμμα που μίλησε για την Ευρώπη είναι η ΝΔ και είμαστε οι μόνη εκσυγχρονιστική δύναμη».

Δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση για ευρωπαϊκό αξίωμα

«Η συζήτηση αυτή δεν υπάρχει για εμένα, δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση για ευρωπαϊκό αξίωμα» ξεκάθαρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Κάθε κράτος όμως δεν παρέχει την στήριξή του χωρίς διαπραγματεύσεις. Η κάθε χώρα εξαργυρώνει το κύρος της. Εγώ έθεσα στην κα φον ντερ Λάιεν το θέμα της ακριβειας σε σχέση με τις πολυεθνικές» σημείωσε.

«Δεν μπορώ να ανεχθώ οποιαδήποτε έκφανση αλαζονείας»

Όταν το βράδυ των εκλογών οι πολίτες μας έδωσαν το εντυπωσιακό ποσοστό το πρώτο που ξόρκισα ήταν η αλαζονεία. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου πρώτα και μετά με τους συνεργάτες μου. Δεν μπορώ να ανεχθώ οποιαδήποτε έκφανση αλαζονείας όπως την αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Πρώτα πρέπει να είμαι αυστηρός με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Στήριξη στους τρίτεκνους

Έχουμε ήδη κάνει κάποιες κινήσεις και θα γίνουν και άλλες, είπε ο πρωθυπουργός, σχετικά με τις τρίτεκνες οικογένειες και αναφέρθηκε στην αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, το επίδομα γέννας, αυξήσεις σε δημοσίους υπαλλήλους ανάλογα με τον αριθμό παιδιών αλλά και παρεμβάσεις στη στέγη.

Υπάρχουν και ιδιωτικές επιχειρήσεις που κάνουν κινήσεις, σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εγώ είμαι τρίτεκνος και νομίζω ότι καταλαβαίνω σε ένα βαθμό τι σημαίνει να έχεις τρία παιδιά στο σπίτι. Το κόστος σήμερα είναι πολύ μεγάλο. Το δημογραφικό δεν είναι μόνο οι τρίτεκνοι αλλά θα κάνουμε κινήσεις για τους τρίτεκνους αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς».

Αντιπυρική περίοδος: Ξέρω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι

«Είμαστε πιο έτοιμοι από πέρυσι. Έχουμε δρομολογήσει πρόγραμμα για την Πολιτική προστασία και έχουμε κάνει δουλειά στο κομμάτι της πρόληψης με περισσότερη επιτήρηση. Έχουμε drones που επιτηρούν τα πιο κρίσιμα δάση. Ξέρω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Δεν περιμένω απόλυτη συμμόρφωση αλλά δεν πρέπει να έρθει το κράτος να μας πει να καθαρίσουμε το οικόπεδό μας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Airbnb

Οι παρεμβάσεις στην αγορά γίνονται γιατί βλέπουμε το δημόσιο συμφέρον, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Το Airbnb ξεκίνησε στη λογική της μίσθωσης του σπιτιού σου αλλά όχι να γίνει υποκατάστατο της μακροχρόνιας μίσθωσης. Όταν δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά το κράτος οφείλει να βάλει κάποιους λελογισμένους περιορισμούς.

Όταν φτάνεις να ανταγωνίζεσαι ένα ξενοδοχείο οφείλεις να πληρώνεις τον ίδιο φόρο».

Ανασχηματισμός και διακοπές

Αν καταφέρω να πάω διακοπές οπουδήποτε θα είμαι χαρούμενος, είπε ο πρωθυπουργός. «Η δουλειά μας είναι απρόβλεπτη. Ερωτηθείς αν θα πάει στο βουνό είπε ότι είναι δροσερό το βουνό το καλοκαίρι. Καθαρίζει το μυαλό στο βουνό».

Σε ερώτηση για μία νέα πρόβλεψη στα αθλητικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε« Τώρα κάνω πρόβλεψη καιρού. Για το Euro θα μιλήσω αφού δω τα πρώτα παιχνίδια.

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ. Κλέψαμε το αβαντάζ έδρας. Ολυμπιακός είμαι τι θέλετε να σας πω;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments