Πολιτική

Μπελέρης: H αντιπολίτευση στην Ελλάδα ταυτίζεται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία

Μπελέρης: H αντιπολίτευση στην Ελλάδα ταυτίζεται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Μπελέρης: H αντιπολίτευση στην Ελλάδα ταυτίζεται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία

«Οι φυλακές της Αλβανίας δεν είναι οι καλύτερες της Ευρώπης»

«H αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε κάποια πράγματα ταυτίζεται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία», επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Φρέντης Μπελέρης μιλώντας μέσα από τη φυλακή.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής παραχώρησε συνέντευξη στο Action24 μιλώντας αρχικά για τις συνθήκες κράτησης στην Αλβανία. «Οι φυλακές της Αλβανίας δεν είναι οι καλύτερες της Ευρώπης, αλλά σε εμένα εδώ δεν κάνουν κάποια διάκριση. Το προσωπικό μου φέρεται με επαγγελματισμό, όπως στους υπόλοιπους Αλβανούς κρατούμενους. Από την πρώτη στιγμή της άδικης και παράνομης κράτησής μου, δείχνει πως το καθεστώς δεν ήθελε με τίποτα να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Ο κόσμος, οι φίλοι, η οικογένεια, όλοι είναι δίπλα μου και αυτό μου δίνει κουράγιο, όπως και η στιγμή που με εμπιστεύτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα με τέτοια υποστήριξη από τον ελληνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την περιπέτειά του εδώ και 1,5 χρόνο με την κράτησή του είπε:

«Πίστευα πως ήταν μια λάθος απόφαση της στιγμής από την αλβανική κυβέρνηση. Όμως, φαίνεται ξεκάθαρα πως ήταν προμελετημένο σχέδιο με μόνο στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντά μου, ώστε να μην μπορέσω να υπερασπιστώ τα περιουσιακά, τα εθνικά και πολιτικά δικαιώματα των συμπολιτών μου στην Χειμάρρα. Φάνηκε πως ο Ράμα δεν έχει σκοπό ή διάθεση, να φέρει την υπόθεση αυτή σε ράγες κράτους δικαίου και να γίνουν τα αυτονόητα. Παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ο Ράμα διάλεξε τους δικαστές, πλήρωσε τον μάρτυρα, χρησιμοποίησε πλαστό ποινικό μητρώο σε μια διάτρητη υπόθεση».

Παράλληλα, ο Φρέντης Μπελέρης ερωτηθείς για το αν σε όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκε να «λυγίζει», απάντησε πως: «είναι δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει μια εκλογική διαδικασία στην Αλβανία. Όταν δεν φοβήθηκαν οι συμπολίτες μου στη Χειμάρρα, δεν είχα δικαίωμα να φοβηθώ εγώ. Ο κ. πρωθυπουργός έθεσε το θέμα 2-3 φορές, συνεργάτες του ήρθαν εδώ… Όλα αυτά με έκαναν να μην λυγίσω».

Σε ό,τι αφορά την αποφυλάκισή του και τις ευρωεκλογές, ανέφερε πως: «Θεωρώ ότι είναι μεθοδευμένο να πάει ως το τέλος. Ήδη η πρόεδρος που έχουν ορίσει στο δικαστήριο, είναι μια δικαστής που έχει εκδικάσει δύο αιτήματά μου και δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτό το δικαστήριο. Υπάρχει μεθόδευση. Λογικά θα βγω από τη φυλακή όταν τελειώσει η ποινή μου, τον Σεπτέμβρη. Δεν ιδρώνει το αυτί τους, ούτε για τις ευρωεκλογές. Λένε πως θέλουν να μπουν στην ΕΕ, αλλά δεν το θεωρώ δεδομένο. Αν το ήθελε ο Ράμα, θα συμπεριφερόταν ως Δυτική χώρα. Εκείνος έχει ως πρότυπό του τον Ερντογάν. Δεν θέλει να προχωρήσει η Αλβανία στην ΕΕ, γιατί θα υπάρξει έλεγχος στο μαύρο χρήμα. Θέλει να ρίξει αλλού την ευθύνη».

Μάλιστα σχολίασε και την στάση της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι: «η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κάνει λάθος, σε κάποια πράγματα ταυτίζεται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία. Εγώ, ήθελα να είναι υποψήφιος και το θεωρούσα μεγάλη τιμή και απάντηση στις μεθοδεύσεις Ράμα. Αυτά για τα οποία αγωνίζομαι δεν σχετίζονται με την ακροδεξιά. Κάνουν λάθος αν θεωρούν πως υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα από τη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments