Πολιτική

Πώς κλείνουν τα κόμματα τις προεκλογικές εκστρατείες τους

Πώς κλείνουν τα κόμματα τις προεκλογικές εκστρατείες τους

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ραντεβού» στο Σύνταγμα δίνουν απόψε η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ώρα της κάλπης φτάνει και τα κομματικά επιτελεία εντείνουν την προσπάθεια για την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης και τον περιορισμό της αποχής. Οι τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ και οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν εκ νέου τα διλήμματα της επικείμενης αναμέτρησης, εστιάζοντας πρωτίστως στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων.

Απόψε, στο Σύνταγμα, έχει οριστεί ραντεβού από το κυβερνών κόμμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα του κόμματος είναι «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για μια ισχυρή φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη την επόμενη μέρα.

Βεβαίως, την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξουν συμπεράσματα σχετικά με την κατανομή των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις όσο είναι ισχυρή. Επιπλέον, δηλώνει ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμά της ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, ενώ τονίζει τη σημασία της μη αμφισβήτησης της πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα πραγματοποιεί την τελευταία του προεκλογική ομιλία απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Η Αχαΐα άλλωστε ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Κουμουνδούρου, καθώς για πολλά χρόνια ήταν ένας «πράσινος» νομός, στην πορεία πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε «γαλάζιος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε ένα νέο κίνημα που δημιουργείται στην κοινωνία και επισημαίνει τη σημασία των ευρωεκλογών ως πολιτικό μήνυμα. Σε ομιλία του χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, υπογράμμισε ότι η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία και ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι “τέλος στην αλαζονεία“.

Στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία. Σήμερα θα μιλήσει στο Ηράκλειο, όπου στις προηγούμενες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ ήταν το δεύτερο κόμμα, ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ (το ίδιο συνέβη και στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι).

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει στις ομιλίες του την ανάγκη για μια ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στην επόμενη μέρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αλαζονεία και η ασυδοσία της κυβέρνησης. Στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι αυτή η παράταξη ήταν για πολλές δεκαετίες το σημείο συνάντησης του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Την ερχόμενη Κυριακή, θα επαναληφθεί αυτός ο ρόλος ως σημείο συνάντησης για κάθε προοδευτικό πολίτη και δημοκράτη.

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς είναι και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που με δημόσιες παρεμβάσεις τους τονίζουν το διακύβευμα της επικείμενης αναμέτρησης.

Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις, περίπου ένας στους δέκα πολίτες δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν να αυξήσουν τα ποσοστά συσπείρωσης. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Marc, η συσπείρωση του κόμματος Νέα Δημοκρατία φτάνει το 71,9%, του ΣΥΡΙΖΑ το 64,3% και του ΠΑΣΟΚ το 59,6%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments