Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία – Όλοι μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε τη ζωή μας

Στέφανος Κασσελάκης: Την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία – Όλοι μαζί ενωμένοι να αλλάξουμε τη ζωή μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Θέλει δύναμη και κουράγιο να παλεύεις με τους λύκους. Αλλά είμαστε όλοι μαζί! Κανένας μόνος του. Κανένας πίσω!» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Σύνταγμα

Να φτιάξουμε μαζί τη ζωή που μας αξίζει. Μια καλύτερη ζωή τώρα. Αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα, αξίζουμε ψηλότερα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την κατάμεστη από κόσμο πλατεία Συντάγματος, κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σφοδρή κριτική εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, εξαπολύοντας δριμύ «κατηγορώ» για την ακρίβεια, το έγκλημα των Τεμπών και τη λειτουργία του Κράτους δικαίου. Παρών στην προεκλογική συγκέντρωση και ο πρώην πρωθυπουργός και ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε «την Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία. Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν εκλογές. Το μήνυμα “αλαζονεία τέλος” το στέλνουμε την Κυριακή. Μετά, το ταχυδρομείο κλείνει για τρία χρόνια. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πούμε στον κ. Μητσοτάκη: Κοίτα λίγο κάτω, είμαστε κι εμείς εδώ. Ζει και ο ελληνικός λαός εδώ. Δεν ζεις μόνο εσύ, οι φίλοι σου και το κόμμα σου, το πιο πτωχευμένο – ζάπλουτο κόμμα της Ευρώπης».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα ώστε τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, κάτι που θα τα αλλάξει όλα.

«Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει. Και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία. Τη σταθερότητα τη δοκιμάσατε. Ήταν σταθερότητα προς τα πίσω σας συμπίεσε προς τα κάτω. Σας έσπρωξε έξω από τη ζωή που ονειρεύεστε. Δώστε τη δύναμη στο καινούργιο. Τη φόρα του νέου που δεν αρκείται στο λίγο, που δεν του φτάνει μισή ζωή» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα μαζικής συμμετοχής στην κάλπη των ευρωεκλογών, αναφέροντας ότι η απόχη την Κυριακή είναι μια έμμεση ψήφος. «Μία έμμεση επιδοκιμασία του “41% έχω, ό,τι θέλω κάνω”.

Η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι”, να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη. Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Μόνο η ψήφος την Κυριακή στέλνει το μήνυμα. Γι’ αυτό είναι η ώρα να δώσουμε μισή ώρα από την Κυριακή μας στην κάλπη. Να ζητήσουμε από τον φίλο, τον συνάδελφο, τον συμφοιτητή, τον γείτονα να το κάνει κι αυτός».

Όπως είπε, «αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε περισσότερα, αξίζουμε ψηλότερα. Καλή δύναμη σε όλες και όλους. Γιατί θέλει δύναμη και κουράγιο, το ξέρω, να παλεύεις με τους λύκους. Αλλά είμαστε όλοι μαζί! Κανένας μόνος του. Κανένας πίσω! Όλοι μαζί ενωμένοι. Αυτή είναι η δύναμή μας!».

Κλείνοντας την ομιλία, ανέφερε με εμφανή συγκίνηση: «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Για τη συμμετοχή σας, για τον αγώνα σας, για τη στήριξή σας. Για την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας. Να ξέρετε: Είμαι διάφανος μπροστά σας. Να ξέρετε: Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ».

«Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ξεκίνησε την ομιλία όπως συστήθηκε στον κόσμο τον Αύγουστο του 2023, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

«”Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι”». Έτσι γνωριστήκαμε πριν από μερικούς μήνες. Και είναι σαν να δημιουργήθηκε ανάμεσά μας μία σχέση εμπιστοσύνης με την πρώτη ματιά. Ούτως ή άλλως, εγώ σας περίμενα καιρό στη ζωή μου.

Από τα πρώτα χρόνια στην Αμερική, ανάμεσα σε διαβάσματα, πτυχία και σκληρή δουλειά στην πιο ανταγωνιστική αγορά του κόσμου, εγώ κοίταζα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με τον κρυφό πόθο να γυρίσω στην πατρίδα μου. Και να προσφέρω ό,τι μπορώ στους συμπατριώτες μου. Δεν ήξερα το πώς. Δεν ήμουν πολιτικός. Ήξερα όμως το γιατί. Γιατί εδώ είναι τα πιο καθαρά βλέμματα που έχω δει στη ζωή μου» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε:

«Και ξέρετε κάτι; Όταν βλέπεις τα βλέμματα των ανθρώπων στα 14 σου, την ώρα που αναγκάζεσαι να φύγεις από τον τόπο σου, δεν τα ξεχνάς ποτέ. Μένουν για πάντα μέσα σου.

Βλέμματα ανθρώπων που έχουν μέσα μόχθο, πείσμα, δυναμισμό, αγάπη αλλά και μία πίκρα: Ότι παλεύουν μόνοι τους. Μόνοι τους απέναντι σε ένα κράτος που δεν τους βοηθάει. Κι όχι μόνο δεν τους βοηθάει, αλλά τους στέκεται και εμπόδιο. Ήλπιζα λοιπόν ότι κάποτε θα γύριζα να ενωθώ με τις ρίζες μου. Το ήθελα τόσο πολύ».

Το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα πριν την ομιλία

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του πρότεινε να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης που είναι σήμερα εδώ. Που τον πήρα τηλέφωνο να τον καλέσω στη σημερινή μας συγκέντρωση, και με αποστόμωσε: “Πώς είναι δυνατόν να λείπω;”. Ακριβώς. Πώς είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από τη θέση της».

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την περιοδεία του από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα. «Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι περιμένατε κι εσείς. Κάποιον που να μπορέσει να φέρει κάτι καινούργιο.

Χωρίς να σας κοροϊδεύει. Χωρίς να σας κρύβεται. Και μπορεί κάποιες στιγμές να υπερέβαλα, αλλά δεν κρύφτηκα ποτέ.

Σας είπα, ορίστε: Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Αυτό είναι το σπίτι μου. Αυτή είναι η ζωή μου. Δεν είμαι τέλειος. Δεν είμαι αλάνθαστος. Αλλά είμαι καθαρός όπως κι εσείς. Θέλετε να πάμε μαζί; Κι έτσι άρχισε αυτή η πολιτική διαδρομή, αυτή η περιπέτεια που μου χάρισε ως τώρα απίστευτες συγκινήσεις.

Επισκέφτηκα σε λίγους μήνες κάθε γωνιά της Ελλάδας, τη μία μέρα στη μια πόλη, την άλλη μέρα στο άλλο χωριό. Έφτασαν να ρωτάνε αν έχω… κλωνοποιηθεί. Πολλή κούραση, αλλά αυτή η γλυκιά κούραση, που στο τέλος της ημέρας κοιμάσαι ήσυχα, γιατί νιώθεις ότι έχεις κάνει το χρέος σου. Ήθελα να γνωρίσω όσο περισσότερη Ελλάδα γίνεται. Ήθελα να γνωρίσω όσο περισσότερους Έλληνες γίνεται. Κι όποιο τόπο κι αν επισκέφτηκα, από το πιο ακριτικό νησί και το πιο ορεινό χωριό μέχρι την πιο πολύβουη πόλη, συνάντησα ανθρώπους με αστείρευτες δυνάμεις, ικανότητες και θέληση να πετύχουν. Να πάνε μπροστά».

Όπως είπε, γνώρισε εργαζόμενους, τεχνίτες, υπαλλήλους, επιστήμονες, φοιτητές, ψαράδες, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, αγρότες, μαθητές. «Κι όλοι είχαν την ίδια δίψα για ζωή και επιτυχία. Κι όλοι είχαν την ίδια απορία:

Γιατί δεν πάει αυτή η χώρα μπροστά; Γιατί η χώρα που έγινε το δέκατο μέλος της ΕΟΚ το 1981, είδε από τότε τόσες χώρες να την προσπερνούν, και έφτασε να είναι σήμερα η χώρα με τους φτωχότερους κατοίκους μετά τη Βουλγαρία; Τι πήγε τόσο στραβά και από ποιους;».

«Γιατί φτάσαμε σε αυτόν τον εκφυλισμό;»

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι μιλάει για πρώτη φορά ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ιστορική πλατεία στο Σύνταγμα που όπως σχολίασε συνδέθηκε με τον αγώνα του λαού μας για Σύνταγμα, ενώ στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Στη Βουλή των Ελλήνων, έχουν μιλήσει στο βήμα οι μεγαλύτεροι Έλληνες και Ελληνίδες πολιτικοί. Εδώ στη Βουλή κάποτε λέγονταν ιστορικές φράσεις. Ακόμα και στη σχετικά πρόσφατη πολιτική μας Ιστορία. Γιατί όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε από το βήμα της Βουλής «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ήταν μία φράση και μια επιλογή ιστορική.

Αλλά κι όταν προηγουμένως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει «ανήκομεν είς την δύσιν», κι αυτή ήταν μια φράση και μία επιλογή ιστορική. Ξέρετε τι έχουμε ακούσει τα πέντε τελευταία χρόνια στη Βουλή των Ελλήνων; Ξέρετε ποιες φράσεις διαδέχτηκαν τις ιστορικές εκείνες στιγμές;

Εμείς μετράμε στρέμματα, εσείς μετράτε πτώματα. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν. Έχετε εσείς; Φέρτε την! Είναι δυνατόν να παρακολουθώ εγώ τους υπουργούς μου; Δεν ντρέπεστε να υπονοείτε ότι μόνταρα εγώ τις συνομιλίες για τα Τέμπη; Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας του σιδηρόδρομου». «Αυτή είναι η πραγματικότητα των τελευταίων ετών. Και πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε γιατί φτάσαμε σε αυτόν τον εκφυλισμό; Γιατί επιτρέψαμε να γυρίσουν σταθερά πίσω οι ζωές μας; Γιατί επιλέξαμε μία σκυφτή επιβίωση από μία περήφανη ζωή;» διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δολοφονούν χαρακτήρες όπως έκαναν για χρόνια με τον Αλέξη»

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «από το 2016 και μετά, έχει στηθεί στη χώρα ένα αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας που είχε έναν και μοναδικό σκοπό:

Να ανεβάσει τον Μητσοτάκη στην εξουσία.

Να δημιουργήσει ένα βαθύ κράτος που -όπως έχει ομολογήσει ο κ. Βορίδης- «θα απαγορεύσει στην Αριστερά να επιστρέψει στην εξουσία». Να απλώσει τα οικονομικά πλοκάμια των λίγων πάνω στη δημόσια περιουσία. Αλλά το κυριότερο: Να καταρρακώσει τόσο βαθιά το δημοκρατικό ένστικτο του ελληνικού λαού, ώστε να τον φτάσει να μην αντιδρά. Να αρκείται στο λίγο. Να φιλάει το χέρι του ηγεμόνα που μοίρασε τα ψίχουλα.

Ένα σύστημα εξουσίας με κέντρο παρακολουθήσεων το Μαξίμου, χωρίς ρωγμές, με ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, να δολοφονούν χαρακτήρες όπως έκαναν για χρόνια με τον Αλέξη και όπως επιχειρούν να κάνουν τώρα μ’ εμένα».

«Η οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της»

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας τι ήταν αυτό που τον σόκαρε όταν επέστρεψε Ελλάδα. «Δεν περίμενα ποτέ ότι σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός μαύρης προπαγάνδας που να επιχειρεί να τσακίσει, να συντρίψει, να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο.

Που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του. Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου.

Από ποιους, φίλες και φίλοι; Από τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής; Όχι! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της.

Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπενθύμισε ότι προκάλεσε τον πρωθυπουργό, ο οποίος «με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Του είπα: Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023 να πάμε μαζί αύριο να καταθέσουμε τα πόθεν έσχες μας. Να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν τα τρολ, οι περούκες και τα πληρωμένα πιστόλια σας.

Και τι κάνει τώρα; Τι κάνει τώρα που μιλάμε: Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 – και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά. Και μπορώ να ρωτήσω πλέον με ασφάλεια: Τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ» Την ίδια στιγμή άφησε αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας: «Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά.

Είναι ξεκάθαρο πια. Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι «όλοι το ίδιο είναι». Ε, όχι λοιπόν. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαι καθαρός ουρανός. Έχω ζήσει στα πολλά και στα λίγα. Τίποτα έτοιμο. Όλα με ιδρώτα και επιχειρηματικό ρίσκο. Όλα δουλεμένα και φορολογημένα στη χώρα με τις πιο αυστηρές ελεγκτικές αρχές στον κόσμο.

Και για την αμέλειά μου, επειδή δε γνώριζα τον ελληνικό νόμο, λέω: Μόλις τον έμαθα, μεταβίβασα αμέσως την εταιρεία. Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία του εξωτερικού. Ήμουν όμως τυπικά εκπρόθεσμος. Και γι’ αυτό είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Πρόστιμο; Θα πληρώσω. Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας, θα πληρώσω εγώ. Επειδή ακριβώς: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε σε διάφορες φράσεις που ακούγονται: «Μου λένε έκανες λάθος που έβγαλες την περιουσία σου πριν από τις 30/6 που είχες υποχρέωση. Μου λένε έκανες λάθος που έδειξες τα σπίτια σου. Μου λένε έκανες λάθος που αποκάλυψες τον άνθρωπό σου σε χώρα συντηρητική. Μου λένε δηλαδή ότι έκανα λάθος που είμαι ο εαυτός μου. Μου λένε δηλαδή ότι έκανα λάθος που είμαι αληθινός.

Όχι, φίλες και φίλοι. Αν είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας, θα την κερδίσω με την αλήθεια μου. Όχι με έναν Γκρίνμπεργκ να χτίζει προσωπείο «καλοσύνης και συμπάθειας» για να κρύψει το πρόσωπο της αδιαφορίας, της αλαζονείας και του κυνισμού».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο:

«Που συναντάει τη γιαγιά με 440 ευρώ σύνταξη και ενοίκιο 300 ευρώ και της λέει «ε, άμα έχεις και νοίκι δε ζεις». Που συναντάει τον ανάπηρο συμπολίτη μας και μόλις εκείνος πάει να του πει «δεν έκανες όσα υποσχέθηκες», σηκώνεται και φεύγει. Που συναντάει το κορίτσι που έχασε τα αδέρφια της στα Τέμπη και της κουνάει το δάχτυλο και την παίρνουν οι μπράβοι του σηκωτή». Ας διαλέξει ο ελληνικός λαός, σε τελική ανάλυση, τι θέλει. Την αναλγησία ή έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση. Το βρόμικο σύστημα ή έναν άνθρωπο που στέκεται μόνος του όρθιος απέναντι στο βρόμικο σύστημα. Στηρίξτε αυτόν που στέκεται κόντρα σε αυτούς που ρημάζουν τις ζωές σας, αν θέλετε να αντέξει. Στηρίξτε με, αν θέλετε να αντέξω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments