Αθλητισμός

Τεντόγλου: Αυτό το χρυσό είναι από τα μετάλλια που έχω χαρεί περισσότερο [vid]

Τεντόγλου: Αυτό το χρυσό είναι από τα μετάλλια που έχω χαρεί περισσότερο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [370072] ΡΩΜΗ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ικανοποιημένος από το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο

Ο Έλληνας υπερπρωταθλητής με άλμα 8.65μ. (επίδοση που έκανε δύο φορές) πήρε την πρώτη θέση, κάνοντας ατομικό ρεκόρ, ρεκόρ αγώνων και σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά έμεινε ένα εκατοστό κάτω από το Πανελήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα (8.66μ.).

«Σεβασμός στους Ιταλούς… Να ζητήσω συγνώμη αρχικά γιατί τα έχω δώσει όλα και είμαι πολύ κουρασμένος. Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας κι ήθελα να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά σε δύο άλματα το έχασα για ένα εκατοστό… Πραγματικά δεν γίνονται αυτά», είπα αρχικά ο Μίλτος και συνέχισε:

«Σήμερα βοήθησε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ο διάδρομος αν και γενικά είμαι πιο καλός στο σκληρό στάδιο. Σήμερα όμως έκαναν πολύ καλό αγώνα και οι αντίπαλοι μου κι ο Φουρλάνι είναι πραγματικά πολύ καλός».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης ρωτήθηκε για την πίεση των αντιπάλων του και το αν θεωρεί ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τελικός στην ιστορία του αθλήματος κι η απάντηση του ήταν… μυθική.

«Είναι για πλάκα ο καλύτερος τελικός! Απίστευτη ποιότητα, αθλητών. Είμαστε όλοι κτήνη… Ακόμη κι οι αθλητές που τερμάτισαν στις πιο κάτω θέσεις θα δείτε ότι είναι νεαρής ηλικίας με φοβερά σωματικά προσόντα και σημαντικές επιδόσεις. Υπήρχε πολύ μεγάλη ποιότητα».

Ο Μίλτος ρωτήθηκε και για το Ευρωπαϊκό ρεκόρ (8.86μ. από το 1987) του Ρομπέρ Εμιγιάν με τον ίδιο να παραδέχεται: «… είναι πολύ μακριά. Πλησίασα λίγο παραπάνω, αλλά για να κάνω αυτό το ρεκόρ πρέπει να έχω ως στόχο ένα άλμα στα 9 μέτρα… Δεν γίνονται έτσι απλά αυτά τα πράγματα. Τουλάχιστον σήμερα βελτίωσα το ατομικό μου ρεκόρ».

Επίσης ο Τεντόγλου παραδέχθηκε ότι: «είναι από τα μετάλλια που έχω χαρεί περισσότερο γιατί ήταν πραγματικά ένα πολύ σπουδαίος αγώνας» και τέλος όταν ρωτήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε:

«Είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος στόχος και πιστεύω σε έναν καλύτερο αγώνα απ’ ότι σήμερα. Ίδιες συνθήκες θα είναι, σε ίδιο διάδρομο θα αγωνιστούμε και είμαι σίγουρος ότι θα είμαι καλά και στο Παρίσι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments