EDITOR'S PICK

Athens Calling: Ό,τι νέο απολαμβάνουμε τώρα στην Αθήνα

Athens Calling: Ό,τι νέο απολαμβάνουμε τώρα στην Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: weraveyou.com

Η Αθήνα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για μια μίνι απόδραση, καθώς οι πρώτες ημέρες του καλοκαιριού εκεί γεμίζουν με τις πιο updated προτάσεις για κάθε στιγμή και για όλα τα γούστα.

Οι Tale Of Us στο Bolivar

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, οι βασιλιάδες της melodic techno Tale Of Us, το hot δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής βιομηχανίας παγκοσμίως έρχεται στο Bolivar για ένα μεγάλο dance event. Οι Ιταλοί Carmine Conte και Matteo Milleri ιδιοκτήτες της Afterlife, ηγέτες, δημιουργοί και εμπνευστές ενός ολόκληρου μουσικού κινήματος και έχοντας κυκλοφορήσει μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων ετών με τις εμφανίσεις τους είναι ο ορισμός του sold out στα μεγαλύτερα festivals και club events στον πλανήτη, θα βρεθούν στα decks του Bolivar σε μια ονειρική και ανεπανάληπτη βραδιά. Μαζί τους o Recondite (live) που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο live act και έχει κυκλοφορίες σε labels όπως Afterlife , Dystopian, Plangent, και η ταχύτατα ανερχόμενη Henri Bergmann. Ένα event με την υπογραφή της Minotaur – Minotaur.

Info: Bolivar Beach Bar (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος – Ελληνικό), 8 Ιουνίου στις 21:00.

Release Athens 2024

Το Release Athens ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βασικό χώρο την Πλατεία Νερού. Με βασικό σύνθημα την εξωστρέφεια και την αισιοδοξία, σε πείσμα των δύσκολων καιρών κατά τους οποίους γεννήθηκε, έδωσε νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα πιστεύοντας έμπρακτα στην απελευθερωτική δύναμη της μουσικής – από την οποία, άλλωστε, πήρε και το όνομά του. Στόχος του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό lineup, χωρίς περιορισμούς και στεγανά. Φέτος το Release Athens διεξάγεται από τις 9 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου 2024.

Info: Πλατεία Νερού Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου (Λεωφόρος Ποσειδώνος – ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley), 9 Ιουνίου 2024 – 28 Ιουλίου 2024 στις 17:30.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Καλό Καλοκαίρι» στον Κήπο του Μεγάρου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη περιοδεύει και αυτό το καλοκαίρι σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Συντελεστές: Θωμάς Κοντογεώργης: ενορχηστρώσεις, πιάνο. Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσο. Κώστας Καρακατσάνης: βιολί, κιθαρα, φυσαρμόνικα. Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: Τρομπόνι. Ανδρέας Λάσος: κιθάρες. Κώστας Μυλωνάς: drums.

Info: Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), 10 Ιουνίου στις 21:00.

«Μαρία Κάλλας – Πριν το τέλος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το θέατρο Ροή αναγνωρίζοντας το τεράστιο εκτόπισμα της Ελληνίδας ντίβας της όπερας Μαρία Κάλλας ενέσκηψε με σεβασμό να τιμήσει την μνήμη της για τα εκατό χρόνια από την γέννηση της μεγάλης σοπράνο. Το 2022 ανέβασε σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα το έργο Μαρία Κάλλας πριν το τέλος με πρωταγωνίστρια την Βαλεντίνα Σοφοκλέους. Μετά από μια σειρά πετυχημένων παραστάσεων στην Κύπρο το έργο επιλέχθηκε στο 4 Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στην Κωνσταντινούπολη όπου βραβεύτηκε.

Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206), 10 Ιουνίου στις 21:00.

Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων 2024

Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό είναι και φέτος το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων που σηκώνει αυλαία με μια μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωση του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού αποτελεί πολλά χρόνια τώρα σημείο αναφοράς στον καλλιτεχνικό χάρτη του λεκανοπεδίου Αττικής και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και χαρά κάθε χρόνο. Όλες οι νέες θεατρικές παραγωγές, συναυλίες από αγαπημένα σχήματα, ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι και μια μεγάλη παράσταση κλασικού χορού φιλοξενούνται και φέτος στα Θέατρα Βράχων δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Cine Γέρακας

Ο Φώντας (Αντώνης Κρόμπας) και ο Κόλιας (Αλέξανδρος Ρήγας) δύο φίλοι και κουνιάδοι, ξυπνάνε από τη μεσημεριανή τους σιέστα και ακολουθούν την ιεροτελεστία τους: καφές, τάβλι πρωταθλητών και αναζήτηση της μπίζνας που θα τους κάνει πλούσιους και σημαντικούς. Ο Φώντας, άεργος οραματιστής του εύκολου χρήματος, γεννάει κατά κόρον ιδέες έτοιμες προς εξαργύρωση. Ο Κόλιας, λαχειοπώλης με παρελθόν αντιστασιακού -έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο ίδιος – αντιστέκεται στις εύκολες ιδέες. Μέχρι ο Φώντας να τον πείσει για τις μεγάλες στιγμές που έρχονται. Δυο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί και απόλυτα αναγνωρίσιμοι. Ανέχονται και εκμεταλλεύονται ο ένας τον άλλον. Παίζουν: Αλέξανδρος Ρήγας: Κόλιας Παγουρόπουλος. Αντώνης Κρόμπας: Φώντας Καλαφατίδης.

Info: Σινέ Γέρακας – θερινός (Μιλτιάδου και Γαργηττού, Παλλήνη – Γέρακας – Ανθούσα), 13 Ιουνίου στις 21:30.

«Υπνοβάτες» από την ομάδα «Εν Δυνάμει» στo Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τι είναι ο ύπνος, τι είναι ο θάνατος και γιατί τους ονομάσαμε αδέρφια; Πόσο συχνά αναλογιζόμαστε τη διαρκή μας ακροβασία ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα αλλά και ανάμεσα στον θάνατο και τη ζωή; Πότε ανοίγουμε τα παράθυρά μας να αντικρίσουμε κατάματα τους φόβους αλλά και τις πιο βαθιές μας επιθυμίες; Μήπως είμαστε όλοι «υπνοβάτες»; Και, αν ναι, προς τα πού βαδίζουμε; Θα ξυπνήσουμε ποτέ; Η ομάδα Εν Δυνάμει, μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας πάνω στη δημιουργία παραστάσεων που έχουν τη δύναμη να μετατρέπουν το προσωπικό σε συλλογικό, επιλέγει για ακόμη μία φορά να θέσει ερωτήματα που συνήθως αποφεύγουμε. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο της ακραίας εξατομίκευσης, που η ζωή παίρνει συνεχώς παράταση, που συντελούνται ριζικές αλλαγές στην ιδέα του θανάτου που επηρεάζουν ακόμα και την ίδια τη δομή της κοινωνίας, σκύβουμε επάνω από το τρίπτυχο θάνατος-ύπνος-όνειρα, όχι για να βρούμε σωστές απαντήσεις, αλλά για να αφεθούμε στο άγνωστο και στον συνειρμό, να απενοχοποιήσουμε τον φόβο και ενώνοντας τον με τα όνειρα και τις μύχιες σκέψεις μας να επιστρέψουμε τον θάνατο στην αναγκαία θέση του: μέσα στη ζωή.

Info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32), 14 Ιουνίου 2024 – 23 Ιουνίου 2024, Τετάρτη – Κυριακή στις 21:00, Σάββατο και στις 18:00.

Έκθεση: “Summer Vibes”

Η έκθεση με τίτλο “Summer Vibes“, που θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί CL Art Gallery Athens, από τις 6 Ιουνίου έως τις 29 Ιουνίου. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε το πολύπλευρο ταλέντο της καταξιωμένης ζωγράφου Χριστίνας Λάππα, μέσα από μια πλούσια συλλογή έργων που αντανακλούν τη ζεστασιά και τη ζωντάνια του καλοκαιριού. Η έκθεση “Summer Vibes” θα σας μεταφέρει την αίσθηση της καλοκαιρινής ανεμελιάς η οποία αποτελείτε από ζωντανά χρώματα και ιδιαίτερες τεχνικές μικρών και μεγάλων έργων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και το πλούσιο δημιουργικό πνεύμα της ζωγράφου.

Info: CL Art Gallery Athens (Χάρητος 10, Κολωνάκι), Τετάρτη 12μμ – 4μμ, Πέμπτη – Παρασκευή 12μμ – 7μμ, Σάββατο 12μμ – 4μμ.

Matterz x Athens Pride στην Τεχνόπολη

Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης θα είναι τα safe spaces και πώς το Matterz, ως ψηφιακό οικοσύστημα, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ασφαλείς χώρους και πόλεις για όλα τα άτομα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι ιδρύτριες του Matterz και η επιστημονική μας σύμβουλος, Μάττα Σαμίου, ειδική σε θέματα φύλου, ισότητας και συμπερίληψης. Η ανοιχτή συζήτηση θα είναι βιωματική – θα αναλύσουμε το πώς φτάσαμε σε αυτή την ιδέα, την έρευνα που κάναμε, το κενό που θέλουμε να καλύψουμε, κτλ. Η Μάττα θα εξηγήσει μέσω της πείρας της, της δικής της έρευνας και της εμπειρίας της πώς προσέγγισε το θέμα, επισφραγίζοντας το πλάνο δράσης μας. Θέλουμε να εστιάσουμε στην ουσία, στο ότι το Matterz φτιάχτηκε από την κοινότητα για την κοινότητα και θα υπάρχει για να «απαιτεί» ένα πιο ασφαλές, συμπεριληπτικό μέλλον, μέσα από μία εποικοδομητική, άμεση και καθόλου στημένη ανοιχτή συζήτηση.

Info: Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός), 8 Ιουνίου στις 18:00.

Nastro bar

Στον πεζόδρομο της Πολυκλείτου στο κέντρο της Αθήνας, το Nastro είναι το νέο aperitivo bar, ιδανικό για after work drinks ή χαλαρό ποτό τα Σαββατοκύριακα. Το design και η φιλοσοφία του έχουν ιταλικό αέρα, συνδυάζοντας τις εκλεπτυσμένες γεύσεις με τη μοντέρνα αισθητική. Οι προτάσεις των cocktails του χωρίζονται σε Negroni, Americano και Martini, ενώ υπάρχουν κι επιλογές με λιγότερο ή και καθόλου αλκοόλ.

Bloom restaurant

Το “Bloom” στην Αθηναϊκή Ριβιέρα πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες το grand opening του. Μάλιστα, κάθε Παρασκευή απόγευμα, θα φιλοξενεί το Apospera, ένα μουσικό event με live μουσική από μοναδικούς καλλιτέχνες, καθώς και από downtempo electronica και organic ήχους. Η ιδανική απόδραση μακριά από τη φασαρία του κέντρου, την οποία θα θέλετε να πραγματοποιείται ξανά και ξανά.

To Pool Your Cinema επιστρέφει στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Αγκαλιάζοντας για μία ακόμη χρονιά τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης, η απόλυτη θερινή κινηματογραφική εμπειρία επιστρέφει στην πισίνα του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία. Το Pool Your Cinema έρχεται ξανά στον 7ο όροφο του εμβληματικού Ξενοδοχείου, για ξεχωριστές σινεφίλ βραδιές με γαστρονομικές εκπλήξεις και θέα τον μαγευτικό Λυκαβηττό. Η μεγάλη οθόνη του Pool Your Cinema είναι φέτος αφιερωμένη σε κορυφαίους πρωταγωνιστές που έχουν φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τα τελευταία 150 χρόνια. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαπημένες κλασσικές ταινίες αλλά και πρόσφατες επιτυχίες του Hollywood κάτω από τα αστέρια, με τους Daniel Day Lewis, Hugh Jackman, Sarah Jessica Parker, Emma Stone, Denzel Washington κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments