EDITOR'S PICK

Encyclopaedia Britannica: Ψάχνει κεφάλαια $450 εκατ. για να ξεχρεώσει τη Safra

Encyclopaedia Britannica: Ψάχνει κεφάλαια $450 εκατ. για να ξεχρεώσει τη Safra

Πηγή Φωτογραφίας: .britannica.com

Οι συνομιλίες για την αύξηση κεφαλαίου έρχονται μήνες αφότου η εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανακοίνωσε ότι είχε καταθέσει εμπιστευτικά αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ

Η Encyclopaedia Britannica, ο εκδότης της ομώνυμης εγκυκλοπαίδειας και του λεξικού Merriam-Webster, επιδιώκει να αντλήσει νέα κεφάλαια για να αποπληρώσει τα χρέη του Ελβετού ιδιοκτήτη της Jacob E. Safra, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Η εταιρεία έχει αναθέσει στην Jefferies Financial Group να βολιδοσκοπήσει τους ιδιώτες δανειστές για μια αύξηση κεφαλαίου άνω των 450 εκατ. δολαρίων που θα περιλαμβάνει επίσης μια συνιστώσα μετοχών, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας μια ιδιωτική συναλλαγή. Η Bank of America και η Deutsche Bank εργάζονται επίσης για τη χρηματοδότηση, δήλωσε ένας από αυτούς.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου χρέους της Safra, το οποίο δεν σχετίζεται με τον όμιλο Britannica, σύμφωνα με τους ανθρώπους. Οι συζητήσεις είναι προκαταρκτικές και οι λεπτομέρειες της χρηματοδότησης μπορεί να αλλάξουν, είπαν. Ο Safra, ο οποίος είναι ανιψιός του εκλιπόντος Ελβετού τραπεζίτη Edmond J. Safra, αγόρασε την Britannica το 1996 και είναι πρόεδρος της εταιρείας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εκπρόσωποι της Encyclopaedia Britannica, της Jefferies, της Bank of America και της Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Σχέδια IPO Οι συνομιλίες για την αύξηση κεφαλαίου έρχονται μήνες αφότου η εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανακοίνωσε ότι είχε καταθέσει εμπιστευτικά αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ. Η νέα αύξηση κεφαλαίου μπορεί να καθυστερήσει μια πιθανή δημόσια εγγραφή, αν και η εταιρεία εξακολουθεί να δεσμεύεται να εκτελέσει αυτό το σχέδιο, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Η Britannica επεδίωκε μια αποτίμηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην ΑΜΚ της, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το Bloomberg News. Ο εκδοτικός οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής στις ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2022 και στο παρελθόν είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια.

Η Britannica ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 250 χρόνια και είναι η παλαιότερη αγγλόφωνη γενική εγκυκλοπαίδεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Ο εκδότης έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια από τις έντυπες εγκυκλοπαίδειες προς τις ψηφιακές εκδόσεις και την ηλεκτρονική μάθηση.

Στις θυγατρικές της περιλαμβάνονται η Britannica Education και η Melingo AI, μια πλατφόρμα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιείται στην εκμάθηση γλωσσών και στα λεξικά. Τα προϊόντα της Britannica έχουν πάνω από 7 δισεκατομμύρια προβολές σελίδων ετησίως και χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 150 εκατομμύρια μαθητές, όπως δείχνει ο ιστότοπός της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments