Ελλάδα

Αθηνών Κορίνθου:Έσβησε η φωτιά- Εκτροπή κυκλοφορίας και μεγάλες καθυστερήσεις, θα γκρεμίσουν τη γέφυρα

Αθηνών Κορίνθου:Έσβησε η φωτιά- Εκτροπή κυκλοφορίας και μεγάλες καθυστερήσεις, θα γκρεμίσουν τη γέφυρα

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)//Πλήρως κατασβέστηκε η φωτιά στο βυτιοφόρο, που προκλήθηκε αργά σήμερα το βράδυ, στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού, από ανατροπή του βυτιοφόρου.

Κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με εννέα οχήματα - Ο οδηγός κατάφερε να βγει σώος, χωρίς να υποστεί εγκαύματα

Πλήρως κατασβέστηκε η φωτιά στο βυτιοφόρο, που προκλήθηκε αργά σήμερα το βράδυ, στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας του Ισθμού, από ανατροπή του βυτιοφόρου.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν μία δύσκολη επιχείρηση καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου. Επισης η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο. Ο οδηγος, αν και δεν τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Πρόβλημα στην γέφυρα

Όπως έγινε, ωστόσο, γνωστό από τις Αρχές, πρόβλημα υπάρχει στην αερογέφυρα κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε και είναι ακόμη σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισοδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνικη Οδός) από τους μηχανικούς.

Στο σημείο ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενεργούν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιουχων. Εκτός από την εθνικη έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments