Ελλάδα

Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζω την Κυριακή;

Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζω την Κυριακή;

Πηγή Φωτογραφίας: Προκριματικές εκλογές για τους υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 14 Απριλίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Από πού μπορείτε να μάθετε σε ποιο σχολικό συγκρότημα θα πρέπει να προσέλθετε

Εκατομμύρια ψηφοφόροι θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την ερχόμενη Κυριακή με αφορμή την ανάδειξη των εκπροσώπων της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την νομοθετική περίοδο 2024 – 2029. Πώς όμως μπορώ να μάθω πού ψηφίζω και σε ποιο σχολικό συγκρότημα θα πρέπει να προσέλθω.

Η γρήγορη απάντηση είναι: Μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Ειδικότερα, για τη διευκόλυνση των εκλογέων, λειτουργεί η ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, ήτοι Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρα (για όλα τα παραπάνω πλην του επωνύμου αρκούν τα δύο πρώτα γράμματα) καθώς και το έτος γέννησης. Αφού τα βάλετε, θα σας εμφανιστεί ακριβώς το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, το σχολικό συγκρότημα που έχει στηθεί αυτό το τμήμα καθώς επίσης και η ακριβής διεύθυνση. Το πιθανότερο είναι πως ψηφίζουμε στο ίδιο εκλογικό τμήμα και σχολικό συγκρότημα που είχατε βρεθεί και την προηγούμενη φορά, στις εθνικές εκλογές του 2023, αλλά καλό θα ήταν να το επιβεβαιώσετε.

Αν πάλι για οποιοδήποτε λόγο δεν έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, μπορείτε να καλείτε τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά, από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00. Αρμόδιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών θα σας δώσουν τις απαντήσεις που ζητάτε. Η λίστα με τα εκλογικά τμήματα αναρτώνται επίσης σε κεντρικά σημεία των πόλεων (π.χ. στον πίνακα ανακοινώσεων του δημαρχείου).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments