Ελλάδα

Ισθμός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση προς Κόρινθο, ελάχιστες καθυστερήσεις

Ισθμός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση προς Κόρινθο, ελάχιστες καθυστερήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΙΣΘΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί

Κανονικά συνεχίζεται αυτή την ώρα η έξοδος των εκλογέων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου, καθώς έπειτα από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας η κίνηση των οχημάτων έχει ομαλοποιηθεί.

Πλέον οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι ελάχιστες και οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται κανονικά στο ρεύμα εξόδου προς Κόρινθο από τις 3 λωρίδες κυκλοφορίας που δόθηκαν από το πρωί και σύμφωνα με τις υπόλοιπες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας, οχήματα και στελέχη της οποίας βρίσκονται παντού κατά μήκος της διαδρομής για να δίνουν οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι μετά από συνεννόηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον παραχωρησιούχο, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού στο ρεύμα προς Κόρινθο είναι από το πρωί και για όλη τη διάρκεια της ημέρας ανοικτά.

Παράλληλα τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες καθαίρεσης του τμηματος της αερογέφυρας που υπέστη ζημιές απο την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο, προκειμένου να δοθεί στις επόμενες μέρες στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς Κόρινθο που παραμένει κλειστό μετά το ατύχημα, καθώς υπήρχε ζήτημα στατικότητας λόγω των βλαβών από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς χθες το βράδυ, αμέσως μετά το ατύχημα, στο σημείο βρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμακιο μηχανικών του υπουργείου για τη διαχείριση της καταστασης και τα ξημερώματα μετέβησαν στο σημείο ο Υπουργος Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργος Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Ισθμός Κορίνθου: Δείτε εικόνες από την κατεδάφιση της γέφυρας

Με την ανατολή του ηλίου ξεκίνησαν σήμερα, Σάββατο (08.06.24) οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου κάτω από την οποία χθες, Παρασκευή, το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο, που μετέφερε καύσιμα.

Η ανταπόκριση της Intrakat για το γκρέμισμα της γέφυρας στη ΝΕΑ Αθηνών-Κορίνθου ήταν άμεση. Από νωρίς το πρωί συνεργεία της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς, για να δοθεί η εθνική στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Όπως καταγράφεται και στις παρακάτω εικόνες, συνεργεία γκρεμίζουν τη γέφυρα στον Ισθμό της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταστροφές από την ανατροπή και την ανάφλεξη του βυτιοφόρου.

Το «βλέμμα» τώρα, μεταξύ άλλων, είναι στραμμένο στα έργα αποκατάστασης, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα να κάνει αυτοψία σήμερα στο σημείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments