Ελλάδα

Ξηλώθηκαν οι ξαπλώστρες και οι μεταλλικές κατασκευές στη θάλασσα στη Ρόδο

Ξηλώθηκαν οι ξαπλώστρες και οι μεταλλικές κατασκευές στη θάλασσα στη Ρόδο

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ΥΠΟΙΚ//Προσβάσιμος για ελεύθερη χρήση από όλους τους πολίτες είναι πλέον ο χώρος του beach bar στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, που είχε τοποθετήσει παράνομα ξαπλώστρες ακόμα και μέσα στη θάλασσα και μεταλλικές κατασκευές.

Προσβάσιμος για ελεύθερη χρήση από όλους τους πολίτες

Προσβάσιμος για ελεύθερη χρήση από όλους τους πολίτες είναι πλέον ο χώρος του beach bar στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, που είχε τοποθετήσει παράνομα ξαπλώστρες ακόμα και μέσα στη θάλασσα και μεταλλικές κατασκευές.

Όπως διατάχθηκε, η επιχείρηση απομάκρυνε τις παράνομες ξαπλώστρες και τα κινητά αντικείμενα. Αν δεν το είχε κάνει μέχρι την Κυριακή το πρωί, η ευθύνη θα περνούσε στον Δήμο.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, που πέρασε από αυτόφωρο και τέθηκε υπό κράτηση, πρόκειται να δικαστεί το μεσημέρι του Σαββάτου (8.6.2024), ενώ στην επιχείρηση έχει επιδοθεί πρόστιμο 28.560 ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο, εάν είχε συνάψει σύμβαση.

Σημεινεται πως συντονισμένη επέμβαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ έγινε στις 07:00 το πρωί χθες στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Ρόδου. Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α’ προχώρησε στη σφράγιση του χώρου όπου εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές με ομπρελοκαθίσματα τόσο στην παραλία όσο και εντός της θάλασσας. Επιπλέον απαγορεύτηκε η είσοδος εντός αυτού με σχετική σήμανση καθώς και η άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας. Στην συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί. Αποφασίστηκε η εν λόγω επιχείρηση να διενεργηθεί τις πρωινές ώρες προκειμένου να μην δημιουργηθεί όχληση στους λουόμενους και στη συνολική τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments