Διεθνή

Γάζα: Ο Aμπάς ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Νουσέιρατ

Γάζα: Ο Aμπάς ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Νουσέιρατ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο Αμπού Ουμπάιντα δήλωσε ότι "μερικοί όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσέιρατ"

Ο Αμπού Ουμπάιντα δήλωσε ότι "μερικοί όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσέιρατ"

Την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την «αιματηρή σφαγή που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις» στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ζήτησε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Την ίδια ώρα, ο Αμπού Ουμπάιντα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, δήλωσε ότι μερικοί όμηροι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Νουσέιρατ και σε παρακείμενες περιοχές. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε ότι η «αντίσταση θα συνεχιστεί»μετά την έφοδο του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό της Λωρίδας της Γάζας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 210 άνθρωποι.

«Ο λαός μας δεν θα παραδοθεί και η αντίσταση θα συνεχιστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι σε αυτόν τον εγκληματία εχθρό», δήλωσε ο Χανίγια, πολιτικός ηγέτης της Χαμάς που έχει την έδρα του στο Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η δήλωση του Χανίγια έγινε μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, η οποία κατέστησε δυνατή την απελευθέρωση τεσσάρων ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα, σύμφωνα με το Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments