Διεθνή

Ο Νετανιάχου καλεί τον Γκαντζ να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Ο Νετανιάχου καλεί τον Γκαντζ να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and Cabinet Minister Benny Gantz attends a press conference in the Kirya military base in Tel Aviv, Israel, Saturday, Oct. 28, 2023. (Abir Sultan/Pool Photo via AP)

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε έκκληση προς τον υπουργό του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, Μπένι Γκαντς να μην εγκαταλείψει την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, μετά την  επιτυχή διάσωση τεσσάρων ζωντανών ομήρων από τη Γάζα.

«Αυτή είναι η ώρα για ενότητα και όχι για διχασμό», ανέφερε στο Χ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. «Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι μεταξύ μας απέναντι στα μεγάλα καθήκοντα που έχουμε μπροστά μας. Καλώ τον Μπένι Γκαντς να μην εγκαταλείψει την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Μην εγκαταλείπεις την ενότητα».

Ο Γκαντς, αρχηγός του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα, έστειλε στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο στον Νετανιάχου. Ζητούσε την υιοθέτηση από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου ενός «σχεδίου δράσης» για τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο, διαφορετικά θα «αναγκαζόταν να παραιτηθεί από την κυβέρνηση», θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Ιουνίου.

Σήμερα, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση των τεσσάρων ομήρων, ο Γκαντς δήλωσε στην τηλεόραση ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ» καθώς η χώρα διεξάγει εδώ και οκτώ μήνες πόλεμο κατά της Χαμάς και ότι 116 όμηροι από τους 251 που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων 41 θεωρούνται νεκροί από τον στρατό.

«Κατά συνέπεια, λέω στον πρωθυπουργό και στο σύνολο των ηγετών, σήμερα πρέπει να εξετάσουμε με υπευθυνότητα τι είναι σωστό και πώς μπορούμε να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments