Nέα της αγοράς

Ιαπωνία: Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες πουλάνε τις μετοχές Toyota

Ιαπωνία: Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες πουλάνε τις μετοχές Toyota

Πηγή Φωτογραφίας: toyota.gr

Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας σκοπεύουν να πουλήσουν μετοχές Toyota που κατέχουν -αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ- στην ίδια την ιαπωνική φίρμα.

Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας θα αρχίσουν να πωλούν τις στρατηγικές συμμετοχές τους στην Toyota συνολικής αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ – και θα επιδιώξουν να πουλήσουν στις προγραμματισμένες επαναγορές μετοχών από την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως ανέφερε το Bloomberg News, επικαλούμενο πηγές.

Η Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) και η Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG) έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν τις διασταυρούμενες συμμετοχές τους μέσα στα επόμενα χρόνια. Αμφότερες οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να αγοράσει έως και 410 εκατομμύρια μετοχές αξίας 1 τρισ. γεν (5,9 δισ. ευρώ) μέχρι το τέλος Απριλίου 2025.

Το ξεκαθάρισμα των συμμετοχών των τραπεζών στην Toyota, μια από τις πιο διάσημες εταιρείες της Ιαπωνίας, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ένδειξη πώς οι μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης εντείνονται όλο και περισσότερο εν μέσω πιέσεων από την κυβέρνηση της χώρας και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο κώδικας διακυβέρνησης της χώρας απαιτεί πλέον από τις εταιρείες να αξιολογούν ετησίως κατά πόσον ο σκοπός μιας διασταυρούμενης συμμετοχής είναι κατάλληλος. Οι συμμετοχές των τραπεζών στην Toyota θα πωληθούν σε μια περίοδο αρκετών ετών, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Η Toyota δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό ούτε από το Bloomberg, ούτε από το Reuters.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments