Οδηγός

Ποιοι θα λάβουν άμεσα επίδομα 830 ευρώ – Επίσημες ανακοινώσεις

Ποιοι θα λάβουν άμεσα επίδομα 830 ευρώ – Επίσημες ανακοινώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Ξεκινούν οι πληρωμές επιδόματος ύψους 830 ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το επίδομα αφορά την μητρότητα στο οποίο πλέον υπάγονται και οι αγρότισσες μητέρες

Ξεκινούν οι πληρωμές επιδόματος ύψους 830 ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Το επίδομα αφορά την μητρότητα στο οποίο πλέον υπάγονται και οι αγρότισσες μητέρες, καθώς και οι ελεύθερες επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενες.

«Ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και ξεκινούν καταβολές στις δικαιούχους μητέρες, οι οποίες είναι ασφαλιστικά ενήμερες και γέννησαν ή υιοθέτησαν μετά τις 24/9/2023», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης και τόνισε ότι «πρώτη φορά στις δικαιούχους εντάσσονται και αγρότισσες μητέρες, οι οποίες θα λάβουν επίδομα ίσο με 830 ευρώ, για 9 μήνες».

Επίδομα 830 ευρώ: Τι ισχύει για ειδικές περιπτώσεις 

  • Στην περίπτωση υιοθεσίας, η καταβολή της ειδικής παροχής προστασία μητρότητας εκκινεί από την τελεσιδικία της δικαστικής απόφασης υιοθεσίας  ή από την ένταξη του τέκνου στην οικογένεια, ανεξάρτητα από το εάν η  δικαιούχος έλαβε επίδομα λοχείας από τον e-ΕΦΚΑ.
  • Την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας δικαιούνται επίσης και όσες μητέρες απέκτησαν τέκνο με τη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας, ακριβώς όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των μητέρων με μισθωτή εργασία.
  • Κατά απόλυτη αναλογία με τη μητέρα σε μισθωτή σχέση εργασίας, η μητέρα αυτοαπασχολούμενη ή αγρότισσα μπορεί να μεταβιβάσει έως επτά μήνες  από την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας στον πατέρα, ανεξαρτήτως αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος ή  αγρότης.
  • Το επίδομα μητρότητας λαμβάνουν και τα ομόφυλα ζευγάρια αφού δηλωθεί ο δικαιούχος της ειδικής παροχής με κοινή δήλωση των συζύγων προς τον e- ΕΦΚΑ. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο δικαιούχος γονέας έχει τη δυνατότητα  να μεταβιβάσει έως 7 μήνες από την ειδική παροχή προς τον άλλον γονέα,  ανεξαρτήτως αν αυτός εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού  δικαίου, ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ή αυτοαπασχολούμενος, ή αγρότης.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments