Podcasts | Pagenews Politics #43

Γλαβίνας: Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την επίδοση του ΠΑΣΟΚ

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανεβάσουμε τις δυνάμεις μας και θα είμαστε ανάμεσα στους νικητές των εκλογών

08.06.2024 | 21:34

Listen On:

Γλαβίνας: Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την επίδοση του ΠΑΣΟΚ

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανεβάσουμε τις δυνάμεις μας και θα είμαστε ανάμεσα στους νικητές των εκλογών

Την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιτύχει τους εκλογικούς στόχους του, εκφράζει ο κ. Θανάσης Γλαβίνας.

Συζητώντας με τη δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου για λογαριασμό του Pagenews, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε, εισαγωγικά, πως «το κεντρικότερο ζήτημα είναι το ζήτημα της διαφάνειας στην επιστολική ψήφο. Επίσης, πολιτικό επίδικο είναι το εάν πρέπει να μπορεί να ψηφίσει κάποιος σε χρόνο προγενέστερο των εκλογών, ενώ είναι αναγκαία η διαρκής εγρήγορση για το σεβασμό του συντάγματος».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, ο κ. Γλαβίνας υπενθύμισε πως «πριν από ένα χρόνο, συζητούσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι κάτω από 10% στις εθνικές εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις διαψεύστηκαν και σταθήκαμε όρθιοι. Σήμερα, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανεβάσουμε τις δυνάμεις μας και θα είμαστε ανάμεσα στους νικητές των εκλογών».

Μιλώντας για το εάν θα τεθεί θέμα ηγεσίας αν το ΠΑΣΟΚ δεν κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ο κ. Θανάσης Γλαβίνας ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως «οι στόχοι είναι πολύ σαφείς. Θέλουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Το ΠΑΣΟΚ  μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αυτό το βιώνουμε στις συγκεντρώσεις και τις περιοδείες μας. Η δεύτερη θέση είναι ο κύριος στόχος. Και επαναλαμβάνουμε ότι θέλουμε να δώσουμε κυβερνητική προοπτική στην κεντροαριστερά. Είμαστε ανοικτοί στο να συζητήσουμε με ανθρώπους από άλλους χώρους για την Ευρώπη, το ΕΣΥ, το κοινωνικό κράτος εν γένει κ.λπ. Στην πρόταση δυσπιστίας είχαμε βρει κοινούς τόπους. Είναι όμως σαφής η διαφοροποίηση του Στέφανου Κασσελάκη από τις αξίες και τις αρχές της κεντροαριστεράς, της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, αυτού που εκφράζει διαχρονικά ο προοδευτικός χώρος».

Ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος απάντησε ότι «το υποτιθέμενο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Η συζήτηση αυτή είναι τροφοδότης της αποχής. Δυστυχώς, ο δημόσιος διάλογος επικεντρώνεται στο excel του Κασσελάκη και η δημόσια συζήτηση τείνει να μονοπωληθεί όχι από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, αλλά από το υποτιθέμενο πόθεν έσχες».

Σε σχέση με το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, επισημάνθηκε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης το ανακάλυψε και το έφερε πρώτος στην επικαιρότητα. Τι άλλο να κάνει; Πήγε στη δικαιοσύνη. Απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο. Έχει κινήσει γη και ουρανό για να μάθει την πλήρη αλήθεια. Έχουμε ζητήσει επίσπευση και μας απαντούν ότι η έρευνα συνεχίζεται, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τις τηλεφωνικές υποκλοπές».

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί για το εάν έχει αμαυρωθεί η εικόνα της χώρας στην Ε.Ε. και εάν αντιμετωπίζουμε κράτος δικαίου στην Ελλάδα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι «επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ως προς το κράτος δικαίου, έχουμε απόκλιση από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Είμαστε ουραγοί στην αγοραστική δύναμη και πρωταθλητές στην ακρίβεια των τροφίμων. Η επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν ένας φερετζές της απραξίας και της αβελτηρίας της ΝΔ. Θα έπρεπε σε πολύ πιο έγκυρο χρόνο να έχει κινηθεί ο κύριος Μητσοτάκης. Και τα σκάνδαλα μεγαλώνουν την απόσταση από την ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και βέβαια, είναι νερό στο μύλο της ακροδεξιάς. Η ακροδεξιά θέλει ανοιχτά πλέον να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκή προοπτική. Η ακροδεξιά δεν έχει τις λύσεις, αλλά το λαϊκισμό να λέει ότι μπορεί να τα κάνει καλύτερα. Και βλέπω ότι, δυστυχώς, ένα άνοιγμα της φον ντερ Λάιεν προς τον ακροδεξιό χώρο», ολοκλήρωσε ο κ. Θανάσης Γλαβίνας.